El món de la cultura s’uneix contra la censura i les cancel·lacions de representacions després dels pactes del PP i Vox, en la ‘Plataforma d’Arts Lliures’, en la qual actors i actrius com Aitana Sánchez-Gijón, Alba Flores i Hugo Silva han volgut alçar la veu contra les cancel·lacions.

La ‘Plataforma d’Arts Lliures’ denuncia “el retorn de la censura”. desprès dels darrers casos de censures, vetos i cancel·lacions de pel·lícules i obres de teatre que s’han produït als nous ajuntaments i governs autonòmics governats per PP i Vox.

En un comunicat, aquesta plataforma ha indicat que espera demanar suports suficients per fer front als vetos ideològics que s’estan produint. D’aquesta manera, asseguren que aquesta iniciativa sorgeix com a reacció als darrers casos que s’han donat a conèixer.

TEXT DEL COMUNICAT

Les i els professionals del món de la cultura volem denunciar el retorn de la censura que està atemptant contra la llibertat d’expressió, un dret consolidat socialment i democràticament en la nostra Constitució.

Exigim la protecció dels nostres drets fonamentals perquè sense CULTURA no hi ha democràcia.

Las y los profesionales del mundo de la cultura queremos denunciar el retorno de la censura que está atentando contra la libertad de expresión, un derecho consolidado social y democráticamente en nuestra Constitución.

Exigimos la protección de nuestros derechos fundamentales porque sin CULTURA no hay democracia.

Kulturaren munduko profesionalok salatu nahi dugu adierazpen-askatasunaren aurkako zentsuraren itzulera, gure Konstituzioan finkaturik dauden eskubide sozial eta demokratikoen aurkakoa, hain zuzen.

Gure oinarrizko eskubideen babesa eskatzen dugu, KULTURARIK gabe ez dago demokraziarik eta.

As e os profesionais do mundo da cultura queremos denunciar a volta da censura, que está a atentar contra a liberdade de expresión, un dereito consolidado social e democráticamente na nosa Constitución.

Exiximos a protección dos nosos dereitos fundamentais, porque sen CULTURA non hai democracia.