Dins del cicle de la Direcció d’Actors, que organitza l’escola ITES, el proper Dijous 13 de juliol a les 19:00h, Hector Faber desenvoluparà la temàtica “La preparació del personatge, la relació entre intèrprets i els mètodes tradicionals o alternatius de direcció d’actors.”

Aquesta xerrada informativa té com a finalitat aprofundir sobre la disciplina interpretativa, però no està merament enfocada a directors o actors, sinó a qualsevol persona vinculada al cinema o fins i tot a persones que sentin un cert interès cap al cinema i vulguin interessar-se de prop en la feina dels directors i dels actors.

És cert que hi ha múltiples punts de vista sobre aquest àmbit artístic. Héctor Faver aportarà la seva visió personal del que pot arribar a ser la construcció d’un personatge de ficció, com així també dels diferents mètodes interpretatius, basant-se en la seva àmplia experiència i tota una trajectòria vital consagrada al cinema com a director, professor i productor. De la mateixa manera, la interpretació també es pot traçar a través de la història del cinema, posant en relleu els diversos moviments i tendències interpretatives al llarg de la seva història.

Héctor Faver ha treballat tant amb actors principiants, com també amb actors d’una reputada trajectòria interpretativa com Antonio Banderas, Juanjo Puigcorbé, Ovidi Montllor, Patricio Contreras, Cristina Banegas, entre d’altres.

Dins la seva filmografia podem destacar tres llargmetratges que han estat realitzats dins del context del taller d’actors: Voix Brisées – Milan International Film Festival Awards (MIFF). Nominada a la millor pel·lícula, a la millor fotografia i al millor actor-, Noche de Espejos (en postproducció) i Las Luces (en fase de Muntatge).

Així mateix, Héctor Faver ha dirigit diversos llargmetratges de ficció i documentals com La Memoria del agua -Festival de Cannes (Secció Oficial-un Certain Regard), International Documentary Film Festival Amsterdam (Joris Ivens Award)-, Invocación -LVII Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica. La Biennale Di Venezia, Festival de Cinema de Sant Sebastià, 44 TH London Film Festival, International Documentary Film Festival. Amsterdam-, Poèmes -Massachusetts Independent Film Festival, Richmond International Film Festival, Seattle Film Festival: nominada a la millor pel·lícula i direcció, Calcutta International Cult Film Festival Award Winner, Cinemística (Granada)- secció oficial—Menció Especial del Jurat, Festival de Cine de Madrid: secció oficial-, El Acto -Nice International Film Festival (Rencontres du Cinéma Européen) (Premi Especial del Jurat a la millor Realització), Chicago International Film Festival, The Houston International Film Festival-o Lesa Humanidad -Nominada al millor documental. Premis Gaudí 2018., Cine Horizontes – Marsella, Human Fest – Festival Internacional de Drets Humans València, Musoc – Mostra de Cinema Social i Drets Humans d’Astúries. Different – ​​París.

APUNTA’T EN AQUEST ENLLAÇ