Els Premis TAC, un reconeixement destacat als millors curts de producció catalana, sabran els seus guanyadors d’aquesta catorzena edició a finals d’octubre, en plena celebració del festival Cardoterror de Cardedeu. Els 5 finalistes són:

LA MASIA de Victor Català

LA NUEVA d’Iván Villamel

NIGHT BREAKERS de Gabriel Campoy i Guillem Lafoz

PISANKA de Jorge Yúdice

SINTRA III d’Ivan Casajús i Aitor Echeverría

A més dels curtmetratges finalistes, també es revelen els membres del jurat que tindran la responsabilitat d’avaluar i decidir els guanyadors en les diferents categories: millor curtmetratge, millor interpretació i millors fx/maquillatge, a banda del premi del públic. Els membres del jurat són:

MIREIA NOGUERA, realitzadora entre altres dels curtmetratges Nunca te dejé sola (2019) o Centrifugado (2017). XAVI SÁNCHEZ PONS, crític i escriptor especialitzat en terror i fantàstic, autor del llibre El almanaque del video (2021). ÀLEX BARÓ, el director guanyador del Premi TAC 2022 al millor curtmetratge per l’obra Milk & Cookies.


Des de l’any 2010, la Federació Terror Arreu de Catalunya, formada actualment per 17 festivals vol agrair, a través d’aquests premis a tots aquells realitzadors/es, productors/es, actors i actrius, etc. que ajuden, des de la base, a consolidar i expandir arreu la producció catalana de cinema de terror i fantàstic.