Espai Línia, un espai al centre de Barcelona impulsat per Comunicació 21 i dedicat a la comunicació metropolitana va obrir el passat divendres 27 de gener la primera exposició que posa el focus en la trajectòria de la premsa de proximitat de l’àrea metropolitana.

Amb el títol de Premsa de proximitat metropolitana. Un recorregut per la història, l’exposició revisa alguns dels títols més rellevants de publicacions de proximitat en suport paper de diferents barris i que han estat emblemàtiques.

En la inauguració de la mostra vàrem comptar amb les intervencions d’Oriol Duran, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat; que va posar l’emfasi en la importància d’aquests mitjans en l’ecosistema comunicatiu català. Més tard Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i Francesc Fàbregas, president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, van esmentar el gran nombre de publicacions que en el moment present segueixen editant-´se als Païssos Catalans i que vertebren un espai que, com es va posar de manifest, ajuda a la integració dels diferents i complexos col·lectius que es vertebren als nostres barris i poblacions. Per últim, David Centol, editor del Grup Comunicació 21 i “factotum” d’aquest espai va explicar la voluntat d’esdevenir un punt de referència en tot el que suposi comunicació metropolitana, oferint l’espai a totes les iniciatives que vagin en aquest camí.

A l’acte van assistir un gran nombre de professionals del sector dels mitjans de proximitat. També el director de l’Observatori de la Comuniació, el professor Corbella, Felix Riera i diverses autoritats, com Xavier Trias, ex -alcalde de Barcelona i representants de la direcció general de Mitjans de Comunicació i de Difusió.