El dilluns 23 de gener, el president de la Generalitat, l’honorable Sr. Pere Aragonès, i la Consellera de Cultura, Sra. Natàlia Garriga, han rebut els gaudinats i gaudinades dels Premis Gaudí 2023 per felicitar-los per la feina fet i donar-los l’enhorabona pels Premis.

Els assistents a l’acte han estat els productors Tono Folguera, Ariadna Dot i Oriol Sala-Patau, guanyadors del Gaudí a Millor pel·lícula per Alcarràs; la directora i guionista Carla Simón, qui juntament amb Arnau Vilaró signa el guió de la pel·lícula més premiada de la 15a edició dels Premis Gaudí; la productora Montse Triola, premiada amb el Gaudí a la Millor pel·lícula en llengua no catalana per Pacifiction i acompanyada pel director de fotografia gaudinat Artur Tort i el director d’art Sebastian Vogler, també premiat per Pacifiction.

El guionista i director Mikel Gurrea, premiat amb el Gaudí a la Millor direcció novella per Suro, també ha assistit a la recepció al Palau de la Generalitat, així com Carla Quilez, Premi Gaudí a Millor interpretació revelació per La maternal, i Alex Brendemühl, guardonat amb el Gaudí a Millor actor secundari per Historias para no contar.

Laura Pedro i Marc Orts dos dels cinc guardons recollits per Un año, una noche als Millors efectes visuals i al Millor so respectivament. També han estat presents les premiades a Millor maquillatge i perruqueria per Los renglones torcidos de Dios, Montse Sanfeliu i Carol Atxukarro,

Per part de El sostre groc, guardonada com a Millor pel·lícula documental, hi han assistit algunes de les seves protagonistes Aida Flix, Violeta Porta, Goretti Narcís, la productora Carla Sospedra, i els periodistes Albert Llimós i Núria Juanico; mentre que els productors Edmon Roch i Marc Sabé, celebraven el Gaudí a Millor pel·lícula d’animació per Tadeu Jones 3. La taula Maragda.

Ventura Durall i Paco Poch, acompanyats d’Oriol Sala-Patau, representaven la Millor pel·lícula per a televisió (Sis nits d’agost), mentre Marisa Fernández venia en nom de Cinco lobitos, guanyadora del Gaudí a Millor pel·lícula europea. Del curtmetratge premiat, Harta, amb el seu productor, Sergio Grobas.

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, ha intervingut per reivindicar la necessitat que el Govern segueixi lluitant per incrementar el pressupost de Cultura i emprengui les accions necessàries, especialment la dotació de TV3, per contribuir a que les productores catalanes recuperin el lideratge dels projectes audiovisuals i evitar així també la fuga de talent fora de Catalunya.