Del 12 al 30 de juny d 2017, l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya acull ‘exposició de les obres premiades i finalistes del concurs Premis LUX 2016. L’innaguració de l’exposició serà dilluns 12 de juny a les 19:30h en les tres sales d’exposicions del IEFC.

A aquest certamen s’hi han presentat 234 fotògrafs amb un total de 605 obres i 1666 fotografies en les diferents categories: Publicitat, Moda i bellesa, Bodegó, Industrial, Arquitectura i Interiorisme, Projecte personal, Retrat, Reportatge social, Reportatge documental, Paisatge i natura, a més a més de la categoria Júnior.

Els Premis LUX es celebren anualment des de 1993. Els fotògrafs professionals troben en aquest certamen un important aparador i reconeixement per a les seves creacions, gràcies al ressò que obtenen aquests guardons i a la difusió que assoleixen. Aquest premis són possibles gràcies a la participació de fotògrafs i al imprescindible recolzament de la indústria fotogràfica i entitats col·laboradores. A més, des del 2004 compta amb l’edició del Llibre LUX on mostra les millors creacions dels fotògrafs professionals del nostre país, així com del talent de les noves generacions.