cartell-visions-documentals-escoles-2
El proper 8 de novembre a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta: El documental a l’Escola de varis autors.

Un dels objectius de Visions documentals, des de l’inici, ha estat mostrar aquells treballs que, tot i ser propostes molt notables, no han tingut prou o fins i tot cap difusió. Per això enguany hem volgut dedicar un dels nostres passis a mostrar alguns dels documentals que es fan cada any a les escoles audiovisuals de casa nostra, com a treballs de curs dels alumnes. Alguns d’aquests documentals, que no es veuen mai fora de l’àmbit escolar, són esplèndids, tant per la seva factura com per la gosadia dels temes que aborden. Des de Visions hem volgut mostrar-ne alguns i n’hem seleccionat cinc de cinc escoles, tant de cicles formatius de grau superior (Santa Eulàlia, La Mercè, EMAV) com de grau universitari (Comunicació Audiovisual UB i Blanquerna), són:

Immersions: Una reflexió sobre les estàtues humanes de les Rambles feta pels seus protagonistes. Art o picaresca?

Mar de Fons: A Sant Carles de la Ràpita sis mariners salpen a la mar dia rere dia. Sis històries, sis vides, un ofici.

La Bola: “La Bola de cristal”, el programa infantil emès per TVE de  1984 a 1988 va reflectir, com cap altre, la transició política i l’explosió cultural de la movida madrilenya.

Kontraudiro: Una simfonia visual a la manera de documentals com “Koyaanisqatsi”, “Powaqqatsi” o “Baraka” que esdevé un retrat col·lectiu de la realitat social, ètnica i religiosa del país.

Trance: Una reflexió i una denúncia animalista a través del testimoni del treballador d’un escorxador i la seva lluita interior.

Esperem que aquesta selecció no us deixi indiferents. Després de la projecció els autors dels documentals i els seus professors entaularan un col·loqui amb el públic assistent sobre els treballs presentats i sobre la presència del documental a l’ensenyament audiovisual a casa nostra.

Us hi esperem!