El proper diumenge 26 des de Punta del Este a Uruguay, TVE Internacional emetrà la tercera edició dels Premis Platino del Cinema Iberoamericà.

Més informació a aquest enllaç

Aquests premis promoguts per EGEDA, amb la col·laboració de FIPCA i el suport de les Acadèmies de Cinema i els Instituts de Cinema dels diferents països iberoamericans, així com de Llatí Artis i Fundació Aisge, entre altres institucions, els Premis PLATINO del Cinema Iberoamericà, en tan només dos anys, s’han convertit en el gran esdeveniment de promoció internacional, foment i suport al cinema iberoamericà.

La darrera edició, la II Gala de lliurament celebrada el 18 de juliol de 2015 a Marbella, retransmesa als cinc continents, va reunir més de 500 estrelles de la nostra cultura i el setè art i va tenir una repercussió econòmica mínima superior als 30 milions de dòlars.

Units som una gran potència de producció, estrenant prop de 800 obres de llargmetratge l’any, un volum al nivell dels Estats Units d’Amèrica. El nostre cinema està present en tot el món a través dels més prestigiosos premis, festivals i mostres internacionals: en el palmarès de les últimes edicions de Berlín, Cannes, Venècia o Sant Sebastià, la presència de llargmetratges com L’abraçada de la serp, El clan, El club, Truman o Paulina, per indicar només uns pocs exemples, és una mostra del gran moment de què gaudeix el nostre cinema.

A les sales comercials, les obres iberoamericanes han passat de ser un producte boutique per a cinèfils a collir importants èxits de taquilla que, fins i tot, traspassen les fronteres del país productor. Pel·lícules recents com Relats salvatges, 8 cognoms bascos, Als 40, o Anem de robatori, juntament amb moltes altres, van contribuir al fet que en 2014 el cinema en parla espanyola i portuguesa recaptés més de 3.600 milions de dòlars i atragués a 727 milions d’espectadors a les sales de cinema a tot el món.

És hora de reconèixer-ho, celebrar-ho i de retre homenatge a totes les persones que fan possible que el nostre cinema, la nostra cultura, les nostres tradicions i costums segueixin estant vives i formin part de les nostres vides.

Per això, els Premis PLATINO del Cinema Iberoamericà són una gran reunió. La indústria audiovisual, formada per directors, actors, productors, músics, tècnics i premsa especialitzada, vol celebrar el gran dia del nostre cinema amb el nostre públic, sense el qual aquesta aventura no té raó de ser.