Agustí Villaronga dirigeix un film produït per Massa d’Or, repetint així el tàndem de l’exitosa Pa negre (2010), juntament amb TV3.

El rodatge de la versió cinematogràfica de la novel·la de Joan Sales Incerta glòria (1956) arrenca aquesta setmana en terres aragoneses, una de les localitzacions principals del film juntament amb Barcelona, La Garriga, Jafre de Ter i Rubí.

La pel·lícula és la versió cinematogràfica de l’obra homònima de Joan Sales, i relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d’Aragó. La profunditat psicològica dels personatges, la visió del conflicte des d’una perspectiva gairebé filosòfica, la complexitat de les situacions col·lectives i la grandesa dels seus protagonistes l’han consagrat com un títol indispensable sobre la Guerra Civil. Traduïda a més de 20 llengües i declarada per The Economist com un dels 10 millors llibres de ficció publicats en anglès el 2014.

La producció d’Incerta glòria és de Massa d’Or, amb coproducció deTelevisió de Catalunya i la participació de TVE i Movistar+. A més, el film té el suport de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Cultura, elGovern d’Aragó, la Diputació de Saragossa, la Diputació d’Osca, laDiputació de Terol i Tu Huesca, a més de la col·laboració de la productora aragonesa de Gaizka Urresti.

Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí són els actors protagonistes. El guió és de Coral Cruz i del mateix Agustí Villaronga, la fotografia de Josep Maria Civit, la direcció artística d’Ana Alvargonzález, el muntatge de Raúl Román, el càsting de Pep Armengol, el vestuari deMercè Paloma, el maquillatge d’Alma Casal, el so de Xavi Mas, els efectes visuals de Bernat Aragonés i la direcció de producció d’Aleix Castellón.

Isona Passola, productora de la pel·lícula, afirma que serà un còctel explosiu, la barreja perfecta entre El tercer home de Carol Reed, Johnny Guitar de Nicholas Ray i Perdición de Billy Wilder, portada al camp de batalla, i hi afegeix “És un drama romàntic amb tocs de pel·lícula d’espies, cert aroma de ‘western’ i una mica de cine negre”.

El rodatge s’allargarà fins a finals de juny. Està previst que la première mundial tingui lloc al Festival Internacional de Berlín o a Canes, entre l’hivern i la primavera del 2017.

Trobareu més informació en aquest enllaç