cartell final alta acoplat
El proper 3 de maig a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta : Reyita d’Elena Ortega i Oliva Acosta.

María de los Reyes Castillo Bueno “Reyita”, és una dona negra, pobra, mare de vuit fills i víctima, des de molt petita, de la discriminació racial per ser l’única filla negra en un a família de mulats. “Reyita” es veu obligada a guanyar-se la vida planxant i rentant per pujar ella sola la seva família, però rebel·lant-se contra un destí imposat per l’època en què va viure i lliurant petites batalles quotidianes, aconsegueix anar canviant, no només la seva llar, sinó el món que l’envolta, ajudant altres dones -moltes d’elles prostitutes- a cuidar dels seus fills i compartint els ideals dels seus fills guerrillers. En “Reyita” descobrim una història que és comuna a moltes altres dones que han romàs invisibles als ulls de la història. Un relat que hagués passat desapercebut fins i tot per a la seva pròpia família si la seva filla Daisy no l’hagués rescatat en un llibre. Oliva Acosta i Elena Ortega, basant-se en el llibre, construeixen un emotiu documental que a través de la memòria familiar -un entramat d’afectes, oblits i contradiccions-, reflecteix els seus somnis, les seves frustracions i els seus assoliments, alhora que esdevé un testimoni personal i d’una època, i també un sentit homenatge. En “Reyita” assistim a la biografia íntima d’una heroïna anònima que és també un retrat de la vida quotidiana a la Cuba postrevolucionària, un món que avui, probablement, ha començat a desaparèixer o almenys a experimentar profundes transformacions.

En el debat posterior al documental, que és una estrena a tot l’estat, tant en cinema com en TV, comptarem amb la presència dels productors, Ferran Llagostera i Montserrat Bou, que va tindre cura de la part catalana i cubana de la pel·lícula.

Us hi esperem!