Amb la col·laboració dels Cinemes Boliche

 

Dijous 10 de desembre, a les 20h als cinemes Boliche de Barcelona

(Avda Diagonal, 508) – Entrades a 4€-

 

Una programació de tres títols escollits entre els films projectats al llarg de la 23a edició

Espace,  Eleonor Gilbert

França, 2014, 15′

 

Mitjançant un esquema, una alumna de primària explica en quina mesura el repartiment de l’espai del pati no correspon amb les expectatives (ni els drets) de les nenes.

Malgrat els diversos intents del professorat del centre per reglar la situació i aconseguir que nens i nenes comparteixin espais en igualtat de condicions, aquest problema quotidià,

com ens explica l’eloqüent protagonista d’aquest documental, persisteix. La subtilitat d’un problema geopolític ben present a l’espai públic urbà explicat a partir del cor d’un pati d’escola.

 

Comme une grande, Héloïse Pelloquet

França, 2014, 45′

 

El film relata un any de la vida d’Imane, una noia de 13 anys que viu a un poble de la costa francesa, a vora de l’oceà. Un dia, l’Imane esdevindrà adulta.

Mentre, el temps passa entre projectes escolars, amigues, nois, expectatives de futur, plans per a l’estiu i somnis.

 

Archipelagos, Naked Granites, Daphné Hérétakis

Grècia/França, 2014, 25′

 

Atenes, 2014. Un film polític, un gest conscient. El granit nu de les estàtues velles recorda l’esplendor de la Grècia antiga mentre és qüestionat per una generació de joves grecs:

què queda d’aquella civilització? Quin sentit té la revolució? Què és la llibertat?

Es pot sobreviure el dia a dia d’un país en crisi sense caure en la desesperació dels desitjos apaivagats i les expectatives frustrades?