La 4a edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, prevista inicialment per a la setmana del 20 al 24 d’abril, se celebrarà finalment del 25 de juny al 2 de juliol al Cinemes Verdi del barri de Gràcia (Barcelona), esdevenint en un dels primers certàmens cinematogràfics amb públic a les sales des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19. Una decisió que trenca amb la dinàmica de transformació en esdeveniments virtuals, com el recent D’A Film Festival o la molt pròxima edició 2020 del DocsBarcelona, o la seva suspensió fins a l’any vinent.

La desescalada del confinament ha animat l’organització del festival a treballar en unes noves dates i facilitar el màxim possible l’assistència dels espectadors, acomplint amb totes les mesures sanitàries i de seguretat, així com el màxim d’aforament previst, que marqui la llei en el moment de la seva celebració. Amb aquesta decisió, el BCN FILM FEST serà un dels primers festivals de cinema que se celebrarà amb públic a les sales des de la implantació de l’estat d’alarma a l’Estat espanyol.

El festival mantindrà totes les seccions previstes i bona part de la programació que va presentar al gener. La secció oficial estarà reservada a les pel·lícules basades en obres literàries, fets històrics i/o biopics. El certamen mantindrà tota la secció Imprescindibles, dedicada aquest any a la figura d’Éric Rohmer, en el centenari del seu naixement. Precisament, el cartell del festival, és una il·lustració basada en un dels films que s’hi podran veure: “Cuento de primavera”, que és un homenatge al cineasta francès.

La programació completa del festival s’anunciarà a finals de maig. Serà llavors quan sabrà quin haurà estat el grau d’afectació del canvi de dates i si, com en edicions anteriors, se celebren o no activitats paral·leles com la que vàrem comentar de l’any passat, amb la taula rodona sobre cinema, televisió i plataformes, que comptà amb una molt nombrosa assistència de professionals i públic interessat en el sector audiovisual.
 
Segons els seus organitzadors, “el festival té la intenció d’ajudar en la recuperació del pols cultural, social i econòmic de la ciutat de Barcelona, en general, i del barri de Gràcia, en particular. En definitiva, el festival vol col·laborar a impulsar la recuperació d’una certa normalitat en el sector de les iniciatives culturals, després d’unes setmanes molt difícils en tots els àmbits”. Amb aquesta voluntat i com en la seva edició anterior, el festival mantindrà el preu de les entrades a només 2,90€.