Poster

El proper 6 d’octubre a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documental presenta : Lucio.

Un anarquista navarrès exiliat a França que discutei
x estratègies amb el Ché i ajuda als Panteres Negres, aconsegueix posar contra les cordes al banc mes poderós del planeta amb la falsificació massiva de traveller checks, i tot sense faltar un sol dia al seu treball de paleta. Nominada als Goya al millor documental, Lucio narra la fascinant historia de Lucio Urtubia un noi de Cascante (Navarra) que s’exilia a França quan esta fent el servei militar i a Paris es fa anarquista i aprèn de forma autodidacta la tècnica de falsificació de documents, diners, etc. A mitjans dels anys 60 la seva falsificació de xecs de viatger es la millor que s’ha fet mai i obliga al primer banc dels Estats Units a reunir-se amb ell i, a contracor, pactar la compra de les plaques. Dos joves directors navarresos dirigeixen aquest documental del que la premsa a dit: “Imprescindible” (TVE), “Realizado como su fuera un thriller” (El Pais), “Apabullante” (El Correo), “Brillantísimo, una joya” (Diario Vasco), “Lleno de acción” (Gara), “Humor y inteligencia” (Noticias de Guipúzcoa), etc.

Després de la projecció tindrem la sort de comptar amb la presencia de Lucio Urtubia que entaularà un col·loqui amb el públic assistent.

 

Us hi esperem!