logofest2015En el Centre d`Art Santa Mònica, el Conseller de Cultura Ferran Mascarell, acompanyat de alcalde de Sitges, Miquel Forns i del director del Festival, Angel Sala, se ha fet la presentació, aquest dijous, del proper Festival de Cinema Internacional Fantàstic de Catalunya (Sitges 2015) que se inaugurará el proper divendres, dia 9 de octubre.

El Conseller ha destacat la predisposició que el Govern de la Generalitat te per recolzar tot el que es la industria cultural, i especialmente al cinema en les sevas vertens de producció i difusió, i donat que el Festival, en aquest sentit fa una tasca  important, reconegut internacionalment com el millor festival del  gènera fantàstic de tot el mon, aquest any, i gracies a una taxa imposada per aquest menesters, se l`hi ha aumentat el suport econòmic fins a sis-sents mil euros.

Posteriorment, l`alcalde ha destacat la importancia que te el Festival per la ciutat de Sitges, i es per això  que l`ajuntament col.labora  estretament amb la organització amb la intenció de que, si fos posible, millori any darrera any.

Finalment, Angel Sala ha exposat el que constitueix la programació de pel.lícules i altres events paral.lels a les projeccións.

Ha raonat el per que la pel.lícule que inaugurarà el Festival es una sorpressa, donat que es l`ópera prima de Robert Eggers, “The wich” que ja va maravillar al festival de Sundance i que tutom que l` ha vista ha quedat impactat per la seva calitat.

Fent reconte, en total hi ha 169 pel.lícules, 37 d`ellas  a la secció oficial. També s`han seleccionat 83 curtmetratges  i 14 series de TV.

Al festival hi podem trobar 83 activitats paral.leles dintre dels quals hi podriem destacar dues Master Class que impartirán el director Oliver Stone i l`especialista en maquillatge Rick Baker.

Sitges estrena enguany cuatra iniciatives orientades a una trovada de la industria i el talent català. D`una banda hi ha el Sitges Pitchbox, per una altre, l`Industy Meeting  Point posarà en comú actuacions i iniciatives de professionals i industrials catalans.  Paral.lelament trobarem, per primera vegada, la Blood Window Red Carpet com un panel de actors i actrius integrats en la cademia de Cinema Català i altres professionals del sector amb projecció internacional. Per últim, el Sitges Campus 2015, un fórum sobre el thriller realitzat amb la col.laboració  de les universitat i les escoles de cinema catalanes.

Apart de això hi podrem trovar les abituals seccions del altres anys com es ar Brigadoom, el espai de proyecció de películes catalanes, l`espai FNAC o l`SGAE Nova Autoría i altres.

Pepe Méndez