La que havia de ser la 29a edició de CineEurope a Barcelona, la gran trobada internacional del sector de l’exhibició cinematogràfica del continent, finalment queda suspesa. Caldrà esperar-la l’any vinent, seguint la tònica d’altres grans mercats i festivals del sector que també s’han ajornat un any. Si inicialment s’havia decidit passar-la de les dates inicials del mes de juny a primers d’agost, finalment l’organització ha decidit suspendre-la definitivament i preparar l’edició del 2021, que serà la novena que tindrà la capital de Catalunya com a seu.

Estant de Kelonik al CineEurope 2019, on destacava la seva àmplia proposta d’equipaments d’àudio per a sales de cinema

Tot i aquesta suspensió, CineEurope té previst celebrar tot un seguit d’activitats en línia el 17 i 18 de juny, tot i que encara no ha anunciat quines conferències i mostres virtuals s’organitzaran en aquelles dates. Des d’Àrea Visual us en mantindrem informats.

CineEurope és alhora una mostra comercial i un espai de presentacions professionals, tant de noves tecnologies i equipaments per a les sales de cinema, com de les grans estrenes cinematogràfiques que es programen per als següents mesos. L’any passat hi van assistir 2.500 professionals de tota Europa, molts d’ells vinculats a les empreses integrades a la UNIC, que aplega unes 42.000 pantalles.