A partir del 22 de Maig i fins el 25, el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB) proposa un viatge a la diversitat i creativitat del continent africà narrat a través del llenguatge cinematogràfic. El Festival pretén convertir-se en un referent necessari dins l’ampli ventall de festivals de la ciutat de Barcelona, reivindicant la qualitat dels cinemes d’Àfrica i la seva diàspora, així com servir d’eina per a la revisió de l’imaginari estereotipat que existeix sobre aquesta regió. Amb el cinema com a branca central, el FICAB busca ser una finestra a les realitats d’un continent encara molt desconegut i obrir un espai per alimentar el coneixement mutu amb un seguit d’activitats acadèmiques i divulgatives en cada edició.

El FICAB ha nascut amb l’objectiu d’apropar al públic general tant la complexitat política, social i cultural africana com de visibilitzar els nostres vincles amb ella, a través de les mirades i veus de realitzadors i artistes d’aquest continent i amb la vinculació d’agents culturals de la societat catalana.

 

+ info: FICAB