Les coproduccions catalanes El Niño i Mortadel•lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo parteixen com a favorites amb 16 i 6 nominacions respectivament. La XXIX edició dels Premis Goya se celebrarà el 7 de febrer al Centre de Congressos Príncep Felip de l’Hotel Auditorium a Madrid. La gala serà presentada per Dani Rovira i serà retransmesa per TVE.
La isla mínima d’Alberto Rodríguez és la pel•lícula que acumula més nominacions amb un total de 17, Relatos salvajes dirigida per Damián Szifrón la segueix amb 9 desprès de la coproducció catalana El Niño.
La Tropa de trapo en la selva del arco Iris i Mortadel•lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo opten a guanyar el premi a Millor cinta d’animació (i Mortadel.lo 5 nominacions més).
A la categoria de Millor interpretació femenina destaca l’actriu Maria León per Marsella, coproducció catalana dirigida per Belén Macías i produïda per Messidor Films juntament amb l’espanyola Tornasol Films i la col•laboració de TVE.
A Millor Interpretació femenina de repartiment competeixen Goya Toledo per Marsella i Bárbara Lennie per El Niño. Eduard Fernández opta al premi a Millor interpretació masculina de repartiment, també per El Niño.
Competeix a Millor director novell, Carlos Marques-Marcet, director de 10.000 KM, de la qual també estan nominats David Verdaguer i Natalia Tena a Millor actor i actriu revelació. En aquestes últimes categories també hi competeixen Ingrid García-Jonsson per Hermosa juventud i Jesús Castro per El Niño.
En la categoria de Millor guió adaptat competeix el film de Maria Ripoll, Rastres de sàndal, escrit per Anna Soler-Pont. Finalment, a la categoria a Millor pel•lícula iberoamericana trobem La distancia más larga dirigida per Claudia Pinto Emperador, una coproducció catalana de la mà de Castro Producciones Cinematogràficas i la veneçolana Sin Rodeos Films C.A. amb la col•laboració de Televisió de Catalunya.
Finalment, d’entre els curtmetratges nominats trobem les produccions catalanes Cafè para llevar escrit i dirigit per Patricia Font, i produït per Escac Films a la categoria de ficció, i El domador de peixos dirigit per Roger Gómez i Dani Resines, i produït per Elcangrejo a la de curt documental.