Arealab. laboratori d’investigació en temàtiques comunicatives vinculat a Areavisual acaba de presentar un sistema cartogràfic novedós que, d’entre altres funcions. vol donar valor als indrets quotidians d’especial interès que sovint passen desapercebuts.

Aquesta formula anomenada “mapamic” tindrà diferents versions i usos, a fi de propiciar una cartografia física i digital, col·laborativa, crítica i al servei del ciutadà, que motivi del coneixement del entorn més immediat.

El primer “mapamic” dedicat al Districte d’Horta Guinardó, on apareixen llocs significatius dels 11 barris que configuren el territori. El concepte de “mapamic” suposa una noció cartogràficaa versió de Mapamic d’Horta Guinardó descobreix “50 indrets d’especial interés” i compta amb una versió en paper per a divulgació massiva i una versió digital a la qual s’arriba a travès d’un QR. El Mapamic es proposa com un mapa col·laboratiu en el qual es compta amb l’aportació de il·lustradors i historiadors del barri per a detectar tots aquells indrets que tenen un especial interès. També es basa en les aportacions d’entitats de veïns i comerciants del barri que proposen formules alternatives i novedoses perquè el “mapamic” arribi a veins, veïnes, escoles i entitats per tal que sigui un dinamitzador de propostes de passejades i coneixement dels barris.

Disposeu d’informació suplementària en aquest enllaç