El  Festival Internacional de Cinema de San Sebastián ha anunciat un primer avançament de les produccions que, del 16 al 24 de setembre, participaran en la seva 70a edició. Destaca el gran nombre de produccions catalanes a la seva programació:

Tres pel·lícules catalanes es disputaran la “Concha de Oro” dins la Secció Oficial. Per una banda, el debut cinematogràfic de Mikel GurreaSuro, amb Pol López i Vicky Luengo encapçalant el repartiment per interpretar una jove parella que hereta una explotació d’alzines sureres. També la nova pel·lícula de Jaime RosalesGirasoles silvestres, protagonitzada per Anna Castillo i Oriol Pla, competirà a la categoria principal retratant la lluita d’una mare jove per aconseguir una vida millor. Per altra banda, i després de debutar amb Las niñasPilar Palomero participarà també en la Secció Oficial amb la seva segona pel·lícula, La maternal, amb Ángela Cervantes interpretant la mare d’una adolescent, en risc d’exclusió, que arriba embarassada a un centre d’acollida on haurà d’aprendre a conviure amb les seves companyes i preparar-se com a futura mare.

El sostre groc, la pel·lícula d’Isabel Coixet que explica i denuncia els abusos sexuals dels professors a l’Aula de Teatre de Lleida l’any 2018, també es podrà veure en la Secció Oficial amb una projecció especial.

La secció Perlak, destinada a presentar llargmetratges aclamats per la crítica i festivals internacionals, comptarà amb Un año, una noche, d’ Isaki Lacuesta, després del seu pas per la Secció Oficial de la Berlinale; As Bestas, de Rodrigo Sorogoyen, després de la seva première internacional al Festival de Cannes, i l’adaptació a la gran pantalla de Los renglones torcidos de Dios, dirigida per Oriol Paulo.

També fora de concurs es presentarà la sèrie ‘Apagón’, dirigida per Rodrigo Sorogoyen, Raúl Arévalo, Isa Campo, Alberto Rodríguez i Isaki Lacuesta, i al Velòdromo s’acolliran tres estrenes mundials: ‘Rainbow’, de Paco León; ‘Sentint-ho molt’, de Fernando León d’Aranoa, i ‘Black is Beltza II: Ainhoa’, de Fermin Muguruza

La programació que completarà la 70a edició del Festival es desvetllarà més endavant.