Els cineclubs catalans representen a comarques l’única opció per veure cinema d’autor i de VOS. El seu dinamisme i oferta heterogènia passa per projectar cinema inèdit, curtmetratges, documentals, retrospectives, cinema familiar… Durant la setmana del 9 al 12 de Setembre tindrem un tast de la programació dels cineclubs a la Filmoteca de Catalunya. Les comarques arriben a Barcelona!  Els films són representatius de les programacions cineclubistes així com dels projectes i iniciatives ofertades des de la Federació catalana de cineclubs.

A continuació teniu la programació completa. Us esperem a totes!!

PROGRAMACIÓ:

Dimarts 9 de setembre a les 18:30

AFRO TANAKA

Aquesta sessió està oferta pel cineclub Vic des de les seves Nits de cinema oriental. Va guanyar el premi del públic i no ha tingut estrena comercial. És una comèdia esbojarrada que va ser un èxit de públic al Japó.

Presentarà Quim Crusellas, president del cineclub Vic i Director del festival  “Nits de cinema oriental” de Vic

‘Afro Tanaka’

Japó , 2012 / Direcció: Daigo Matsui / Repartiment: Shota Matsui, Nozomi Sasaki, Kei Tanaka, Kaname Endo / Idioma: japonès (v.o.s.c.) / Durada: 114 min. / Distribuïdora: Happinet

 

Un jove amb un pentinat afro s’enamora per primera vegada a la seva vida. La seva inexperiència amb les dones serà suplerta per l’ajut dels seus amics, que sembla que tenen el pla perfecte. És una hilarant adaptació del famós manga de Masaharu Noritsuke, convertida en la comèdia japonesa més taquillera del 2012, i ha originat una sèrie televisiva.

Més Info: http://cinemaoriental.com/ca/portfolio-item/afro-tanaka/.

Dimecres 10 de setembre a les 17:00

TERRA D’OPORTUNITATS

És una proposta del cineclub Vilafranca i del festival “Most” de cinema i vi. Organitzat pel Cine Club Vilafranca i VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.  TERRA D’OPORTUNITATS: guanyador del Premi Projecció Internacional. És un gran treball que explica la feina d’una cooperativa d’inclusió social que aconsegueix combinar una tasca social molt meritòria amb l’elaboració de vins i altres productes ecològics de qualitat.

 

Amb la presència del realitzador Roger Roca i de Carles de Ahumada, president de la cooperativa l’olivera i alguns protagonistes del documental i de Josep Maria Escofet, president del cineclub Vilafranca.Documental.- Espanya, 2011.- Idioma: Català.- Direcció: Roger Roca,. Guió: Roger Roca.- Producció: Séptimo Elemento.- Director de fotografia: Albert Serradó.- Muntatge: Borja Riera.- Productora: Pablo Sánchez Marquiegui.- Durada: 59

 

Gràcies a L’Olivera, una cooperativa d’inclusió social que elabora vins, descobrirem formes de viure i entendre el treball al medi rural. Els projectes ecològics sostenibles i compromesos amb el territori dibuixen un nou mapa de futur.
“Terra d’oportunitats” descriu les vivències i els objectius de la comunitat formada per aquesta cooperativa agrícola de Vallbona de les Monges, a Lleida (DO Costers del Segre) i presenta un nou model de pagesia pel camp català.El documental busca crear una reflexió sobre el futur de la nostra agricultura en el marc d’una cooperativa de treball que acull persones amb discapacitats i alhora aposta per una nova forma de viure i produir aliments.

 

Premis; el gran premi del jurat d’Oenovideo, a Porto en el Douro Film Festival el de millor documental i al Most de Vilafranca el premi projecció internacional.

Més Info: http://www.mostfestival.cat/ca/fitxa/film/13/seccio/collita-2011/terra-doportunitats/

Dimecres 10 de setembre a les 19:00

És una proposta dins el cicle “Per estrenar” que organitza la Federació catalana de cineclubs i que presenta films no estrenats comercialment peró que han guanyat premis en prestigiosos Festivals

Minitaula rodona cineclubista després de la projecció per parlar del CINECLUBISME A CATALUNYA amb:

Josep Maria Escofet del cineclub Vilafranca

 

Joaquim Roqué del cineclub dels amics del cinema de la Vall de Ribes

 

Toni Cuadras del cineclub Igualada

Moderador: Francesca Prats de la Federació catalana de cineclubs.

JOVEN Y ALOCADA

92 min, Xile, 2012.
Directora: Marialy Rivas; Productor: Juan de Dios Larraín, Pablo Larraín;
Intèrprets Alicia Rodríguez, María Gracia Omegna, Felipe Pinto, Aline Kuppenheim.

Presentada per Xavier García Puerto, curador de cinema i video i Director del Festival REC (Festival Internacional de Cinema de Tarragona).

Daniela és una noia de 17 anys, crescuda en el si d’una família estrictament Evangèlica. De natura rebel, i assetjada per la culpabilitat cristiana, intentarà seguir el ‘camí correcte’ després de ser descoberta com una ‘fornicadora’ pels seus sorpresos pares. En el seu camí cap a la salvació descobrirà un obstacle devastador que no li permetrà assolir la seva desitjada harmonia espiritual: la irrupció del seu primer amor homosexual, que li durà a la descoberta de la seva llibertat sexual, irreconciliable amb les ordres d’una societat regida per la religió.
Basada en el blog d’una adolescent xilena, presenta un xoc brutal entre els irreconciliables mons de la continua voluntat d’experimentació i risc juvenil, i la sobreprotecció paternal i social. Mons en el qual Daniela navega d’una peculiar i divertida forma.

·         Premi al Millor Guió a Sundance, tot un impacte a la Secció Generation de la Berlinale 2012.
·         Festival de La Habana: Secció Operes Primes a concurs 2012
·         Festival Internacional de Cine de San Sebastián. Premi LGTBI 2012
·         Premi del Públic al REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona 2012
·         Festival de cine lationamericano de Toulousse. Premi del Públic 2013

Més Info a http://perestrenar.blogspot.com.es/2014/06/joven-y-alocada.html

Dijous 11 de setembre a les 17:00

ABUELOS

“Abuelos” . Proposta del catàleg internacional cineclubista internacional CINESUD.
 Presentada per la realitzadora amb missatge enregistrat

Género: DOCUMENTAL (COLOR); Países: ECUADOR, CHILE.- Duración: 93 min.- Formato Original: Video digital HDV,. Idioma: español. Año: 2010

Guió i Direcció  CARLA VALENCIA DÁVILA.- Producció General ALFREDO MORA MANZANO.- Producció Executiva CARLA VALENCIA DÁVILA.- Fotografia DANIEL ANDRADE, DIEGO FALCONÍ.- So Directe Equador FRANZ CÓRDOVA.- So Directe Xile  MARIO PUERTO.- Muntatge CARLA VALENCIA DÁVILA, DANIELLE FILLIOS.- Música Original CAMILO SALINAS.- Disseny de so i mixage ROBERTO ESPINOZA.- Disseny i I·lustració ALBERTO MONTT

 

Un viatge personal a la recerca de dos avis. Remo, metge autodidacta equatorià que vol descubrir la immortalitat. Juan, militant comunista assassinat durant  la dictadura militar Xilena de 1973. Una neta que creix entre l’exili i un univers màgic. Dues històries, una propera i una altra enterrada. Dos somnis que es reflecteixen en dos paissatges, un de muntanyes frondosas, l’altre àrid i dessolat.

Premis i festivals

  • Guanyador Millor Pitch “Taller Haciendo Otro Cine” organitzat per Cinememoria i l’ European Documentary Network (Equador 2006).
  • Guanyador sel·lecció equatoriana per a Morelia Doc Lab (Mèxic 2006).
  • Guanyador DocSantiago “Taller de presentación de  de Proyectos”.
  • Millor projecte Documental (Xile 2008).
  • Guanyador “Premio Nacional de Cine Augusto San Miguel”, millor projecte documental (Equador 2008).
  • Guanyador “premio EICTV DocBsAs Forum de producción documental” (Argentina 2008).
  • Sel·leccionat pel finançament  al “CONSEJO NACIONAL DE LAS ARTES”  (Chile 2008).
  • Guanyador “Premio del público Festival EDOC” (Equador 2010).
  • Sel·lecció Oficial IDFA 2010 FIRST APPEARANCE COMPETITION.

Info: http://plataformacinesud.wordpress.com/2013/04/16/abuelos-uno-de-los-documentales-mas-premiados-del-cine-ecuatoriano/.

Divendres 12 de setembre a les 19:00.

La segona sessió CINESUD serà un programa de “Documentals de Kanran Shirdel”. Una sessió amb curts DOCUMENTALS iranians dels anys 60’ del que està considerat el pare del documental iranià Kamran Shirdel. Kiarostami va ser alumne seu i ell va ser ajudant de direcció de Rossellini. Serà una estrena total a Espanya.

Presentat per Julio Lamaña, de la Federació catalana de cineclubs.

RETROSPECTIVA DEL REALITZADOR IRANI KAMRAN SHIRDEL

La nit que va ploure ( The Night It Rained) (a.k.a. The Epic of Gorgani Villager)
Conceived, Written and Directed by Kamran Shirdel.- Cameramen: Naghi Maasoumi, Kamran Shirdel.- Editing: Kamran Shirdel, Fati Dorostian.- Sound: Homayoun Pourmand.- Scripted Narration: Esmail Nouriala.- Narrator: Nosrat Karimi.- Produced by the Ministry of Culture and Art.- Running time: 35 min. B&W, 1967-74

Teheran és la capital d’Iran (Tehran Is the Capital of Iran) (Tehran Paitakhte Iran Ast)
Written and Directed by Kamran Shirdel.- Cameraman: Mansour Yazdi,. Editing: Kamran Shirdel, Kazem Rajinia.- Produced by the Ministry of Culture and Art.- Running Time: 18 min., 23 sec. B&W, 1966-79

Qaleh  (The Women’s Quarter) (Qaleh, a.k.a. The Red Light District)
Written and Directed by Kamran Shirdel.- Cameramen: Kamran Shirdel, Mansour Yazdi.- Editing: Kamran Shirdel.- Stills: Kaveh Golestan.- Produced by the Ministry of Culture and Art.- Running Time: 18 min., 23 sec..- B&W, 1966-80

Pressó de dones (Women’s Prison (Nedamatgah)
Written and Directed by Kamran Shirdel.- Cameraman: Maziar Partow.- Editing: Kamran Shirdel, Kazem Rajinia.- Narration: Asadollah Payman.- Produced by the Ministry of Culture and Art .- Running Time: 10 min., 38 sec..- B&W, 1965

Més info aquí http://pla+taformacinesud.wordpress.com/2010/06/23/kamran-shirdel-cine-irani-en-cinesud/