Orient Hontai Capital (OHC), el primer grup de capital privat de la Xina, es converteix en accionista majoritari de Media Pro -Imagina Media Audiovisual- amb el 53,5% del capital, després de comprar les participacions que tenien al holding audiovisual, el grup Torreal (22,5%), Televisa (19%) i Mediavideo (12%)l.

Aquests tres accionistes d’Imagina, la productora que va néixer de la fusió de Mediapro i Globomedia i que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet, han arribat a un acord definitiu amb el grup xinès que suposa valorar el conjunt de la companyia en 1.900 milions d’euros.

La firma britànica WPP (22,5%), un altre dels socis d’Imagina, mantindrà la seva participació en la companyia, com també ho faran els fundadors del grup, Tatxo Benet (12%) i Jaume Roures (12%), que a més seguiran dirigint la corporació, segons ha informat l’empresa en un comunicat.

La transacció està subjecta a l’obtenció de permisos regulatoris i es preveu que pugui tancar-se durant el segon trimestre del 2018.