Després de passar pel Més documental, avui s’estrena als Cinemes Girona aquest magnífic documental d’Albert Abril, una fascinant immersió en la tribu dels indis Zo’è, connectada per primer cop al 1994. Si no la vas poder veure, no te la perdis!

Projeccions: Tots els dimecres de juny (4,11,18 i 25) a les 20h als Cinemes Girona (Girona 173 BCN) després de totes les projeccions l’autor entaularà un debat amb el públic.

La premsa ha dit:

La memòria de la matèria és un document d’alta qualitat fílmica. Fan venir al cap aquests indis que ens ha mostrat amb unes imatges tan belles l’Albert Abril, cada vegada que sento algun ensuperbit que creu que té dret a creure que només ell té dret a seguir sent com és…”

Oriol Pi de Cabanyes (LA VANGUARDIA)

 

“Un documental d’una qualitat evident en tots els sentits, artística, tècnica i científica, “La memòria de la matèria”  d’Albert Abril … que  ha filmat amb una sensibilitat exquisida la vida d’una tribu aïllada de l’Amazònia …. en tota la seva dignitat i la seva puresa…no cal dir el valor antropològic d’un documental així… però el més important és la seva alta qualitat artística”.

Isabel Clara Simó (EL PUNT AVUI)

 

“La tribu Zo’è, contactada per primer cop fa una vintena d’anys ha estat objecte d’estudi …ara es projecta a la Filmoteca el  magnífic documental d’Albert Abril  ” La memòria de la matèria” , una excel.lent i intel.ligent presentació dels indis Zo’è….”

Xavier Bru de Sala (EL PERIÓDICO DE CATALUNYA