Els propers 10 i 11 d’octubre se celebrarà a l’espai Arts Santa Mònica de Barcelona la primera cimera internacional del sector de l’animació a Catalunya, l’Anima’t Sitges-Barcelona, que comptarà amb la participació de més d’una vintena de televisions i productors estrangers, amb la clara voluntat de facilitar tant les vendes com futures coproduccions a l’estratègic sec tor de l’animació del nostre país, integrat per unes 120 empreses.

L’Anima’t Sitges-Barcelona, que ja va ser anunciat durant el darrer Gamelab celebrat a la Filmoteca de Catalunya, testimonia la importància de grans festivals de cinema com és el cas del de Sitges, alhora d’aixoplugar esdeveniments sectorials amb clara voluntat industrials, alhora que representa una clara aposta per apropar al nostre país fluxes comercials fins ara monopolitzats per grans mercats como el MIPCOM de Canes.
Juntament amb els pichings i les reunions comercials, aquests dos dies comptaran amb taules rodones dedicades a la ludificació o les noves fonts per al finançament de l’audiovisual.

L’Anima’t, impulsat pel Departament de Cultura, compta, a més de la col•laboració del Festival de Sitges, amb el suport de TV3, les associacions Animats, PROA i Diboos, Catalan Films & TV i Media Antena Catalunya.

Cal indicar que, tot i que la participació a l’Anima’t és gratuïta, és imprescindible la prèvia acreditació, que es pot realitzar fàcilment omplint aquest formulari.