La 9ena reunió anual de la FAN of Europe va tenir lloc a Karlovy Vary

 

Per a l’Acadèmia del Cinema Català, la 48ena edició del Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary (KVIFF) a la república Txeca ha representat un considerable apropament a Europa: el 30 de juny es va fer públic que la pel·lícula de Neus Ballús La Plaga havia estat seleccionada com una de les deu pel·lícules que opten als Premis Lux que atorga el Parlament Europeu i el 5 de juliol, l’Acadèmia ha estat admesa com a membre de la xarxa d’acadèmies de cinema europees, la Film Academies Network ,FAN of Europe.

 

A la trobada europea, la presidenta de l’Acadèmia Isona Passola va fer un retrat de Catalunya i de la seva indústria cinematogràfica i la directora Montse Majench va explicar el funcionament de l’Acadèmia i dels Premis Gaudí. Entre els projectes que es van exposar hi ha el Premi del Públic Jove de l’Acadèmia de Cinema Europeu on un jurat format per joves de 12 a 15 anys de diferents països d’Europa veuen i voten simultàniament en streaming la millor pel·lícula, acompanyats per un servei pedagògic cinematogràfic. L’Acadèmia del Cinema Català col·laborarà per tal que els joves catalans participin en la propera edició d’aquest premi que es celebrarà el maig de 2014.

 

A la reunió, organitzada per l’Acadèmia de Cinema Europeu, EFA, hi van participar representants de l’Akademie des Österreichischen Films, la Academia Portuguesa de Cinema, la Deutsche Filmakademie, la European Film Academy, l’Accademia del Cinema Italiano – Premi David di Donatello, l’Acadèmia del Cinema Català, la Slovak Film and Television Academy, la Irish Film and Television Academy, la Schweizer Filmakademie, la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematograficas, l’Académie André Delvaux de Brussel·les, la Czech Film and Television Academy, la Israeli Academy of Motion Pictures, la Danish Film Academy i la Slovak Film and Television Academy.

 

La FAN of Europe és una organització creada el 2006 amb l’objectiu de promoure el cinema europeu a partir de la unió de diversos representants d’acadèmies cinematogràfiques de països d’Europa i de l’European Film Academy (EFA). Actualment la FAN of Europe compta amb 19 acadèmies associades i està pendent de l’ingrés de la Luxembourg Film Academy.

 

Per a l’Acadèmia del Cinema Català l’ingrés a la FAN of Europe suposa la oportunitat de compartir experiències amb acadèmies que tenen una llarga trajectòria a més de prendre part en les iniciatives que s’organitzin pels professionals delsector arreu d’Europa, potenciant la difusió del cinema català.