“Roller Dance” ha estat la gran sorpresa del BCN Sport Festival, que tanca les portes el darrer dissabte. Els promotors de l’event ens expliquen el leit motiv d’aquest documentaL “Amb l’objectiu de refugiar-se del bullici urbà, els joves de color assisteixen, en massa, a l’eclèctica comunitat oceànica per crear un nou fenomen: el ball sobre rodes”. Sota aquesta premissa es presentava aquesta tarda al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, la sessió “Roller Dance”, un documental que ha ajudat als assistents a indagar sobre el naixement del Roller Dance a Venice (Califòrnia) a través de la Cultura Pop. Històries personals que aporten una mirada artística i social del que allà es va viure.

L’esdeveniment a començat amb una exhibició davant el Museu de ball sobre rodes a càrrec de BCN Roller Dance – entitat que va néixer al 2011 per promoure el ball amb patins amb bona música a través de les xarxes socials, jams, entreteniment i esdeveniments – y de la mà de la seva fundadora, Michelle Barrios, dissenyadora visual, ex-ballarina de funky jazz i contemporani i patinadora des de la infància.

La sessió Roller Dance ha comptat amb la col·laboració i el suport de l’Organització dels WRG (World Roller Games), esdeveniments que se celebrarà a Barcelona del 5 al 14 de juliol de 2019 i que agruparà els campionats del món de totes les disciplines de Roller sports.