En aquesta foto de Marta Pich, apareixen els guanyadors de “nova autoria” que convoca SGAE en el marc del Festival de Sitges.  D’esquerra a dreta: Agnela Domínguez, directora de Comunicació i Activitats de la Societat d’Autors i Editors a Catalunya, Sílvia Munt, directora, realitzadora, guionista i actriu, Maria Ripoll, directora, realitzadora i guionista, Arnau Bataller, compositor,  l’Ilm. Sr. Miquel Forns, alcalde de Sitges,  Àngel Sala,  director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2011, Raúl Pérez, alumne de l’escola de cinema Bande à Part; Daniel Piera, alumne de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna; Judith Vallverdú, alumna de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna; Quim Ribalta, cap d’estudis de l’escola d’animació 9 ZEROS;  Francesc Terrades, alumne de la Universitat Pompeu Fabra; Marc Terris, alumne de la Universitat Pompeu Fabra; Victoria Molina de Carranza, alumna de la Universitat Autònoma de Barcelona; Carme Puche, alumna de la Universitat Oberta de Catalunya; Laura Sorribas, alumna de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna; Beatriz Escolar, alumna de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna; Susana Cereijo, alumna de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna; dues alumnes de l’escola d’animació 9 ZEROS i Xavier Manuel, alumne de la Universitat Pompeu Fabra. Fotografia: Marta Pich / SGAE ©

 La SGAE, a través de la Fundació Autor i el Festival de Cinema de Sitges ja fa uns anys que col·laboren contribuint a promocionar i difondre l’autoria més nova, més emergent… Aquesta vinculació s’expressa a través dels PREMIS NOVA AUTORIA, que reconeixen el nou talent sorgit en les vessants de la direcció-realització, el guió i la composició musical de les produccions audiovisuals.  Aquests Premis, concebuts com una finestra oberta a descobrir el talent dels creadors audiovisuals del futur, compten amb la col·laboració i la complicitat de les principals escoles cinematogràfiques catalanes.

Els Premis Nova Autoria d’enguany han estat atorgats als alumnes de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Oberta de Catalunya. El lliurament oficial dels premis tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre a les 19.30 hores, a l’Auditori de l’Hotel Melià Sitges, en el marc de la cerimònia de cloenda del Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

El jurat dels Premis Nova Autoria 2011, integrat per Arnau Bataller, compositor; Sílvia Munt, directora, realitzadora, guionista i actriu, i Maria Ripoll, directora, realitzadora i guionista, va decidir atorgar:

 

  • El Premi Nova Autoria 2011 a la millor direcció-realització a La gota, presentat per la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, treball del qual són autors Daniel Piera i Beatriz Escolar.

 

  • El Premi Nova Autoria 2011 al millor guió ex aequo a Camille, presentat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), del qual és autora Carme Puig, i a Exercici, presentat per l’escola de cinema Bande à Part, del qual és autor Raúl Pérez.

 

  • El Premi Nova Autoria 2011 a la millor música original a Chroma, presentat per la Universitat Pompeu Fabra, de la qual és autor Juan Andrés González.

 

  • Així mateix, el jurat va decidir atorgar una MENCIÓ ESPECIAL per l’interès del treball documental a Me llamo Peng, presentat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), del qual són autors Jahel Guerra i Victoria Molina de Carranza.

 

  • També va decidir atorgar una segona MENCIÓ ESPECIAL per l’interès del treball d’animació a Desde el averno, presentat per l’Escola d’Animació de Catalunya · 9 Zeros, del qual són autors Raúl García, Núria Argemí, Mariona Consuegra, Saúl Darú, Maria Moreira, Clara Vallvé i Bernat Vilaseca.

Els treballs que havien estat pre-seleccionats enguany són els següents:

TÍTOL I ESCOLA PARTICIPANT (per ordre alfabètic)

– 1991-2011 UNIVERSITAT ROVIRA i VIRGILI
– Camille – UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA (UOC)
– Chroma – UNIVERSITAT POMPEU FABRA
– Dead Body – ECIB – Escola de Cinema de Barcelona
– Desde el Averno – 9 ZEROS – Escola d’animació de Catalunya
– Ejercicio – BANDE À PART – Escola de cinema
– Flejos y reflejos – ESCAC – Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya – Escándalo Films.
– HamletMachine – CECC – Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya
– In a Killer’s Mind – EMAV – Escola de Mitjans Audiovisuals
– La gota – UNIVERSITAT RAMON LLULL – BLANQUERNA
– Me llamo Peng – UAB – Universitat Autònoma de Barcelona
– No molestar – TALLER DE CINEMA
– Uróboros – UNIVERSITAT ROVIRA i VIRGILI