Enguany, la 24a edició del Festival de Málaga que s'ha seguit abastament a la comunitat amb el canal permanent Areatv, ha multi-premiat El ventre del mar, del veterà Agustí Villaronga, que s’ha endut sis guardons, encapçalats per la Bisnaga d’Or a la Millor pel·lícula espanyola. El film és l'adaptació d’un capítol de la novel·la d’Alessandro Baricco “Oceà mar” que fa referència al naufragi d'un vaixell de guerra, que pictòricament va immortalitzar l’obra de Gericault “El naufragi de la medusa”. A banda de la consideració de millor película també s’ha endut la màxima distinció la direcció d’Agustí Villaronga; el guió, del mateix Villaronga amb Alessandro Baricco; la interpretació masculina, a càrrec de Roger Casamajor; la fotografia de Josep Maria Civit i Blai Tomàs; i la música de Marcús JGR.

Altres produccions catalanes també premiades han estat Destello bravío, dirigida per Ainhoa Rodríguez amb producció a càrrec de Lluís Miñarro, (Premi especial del jurat i amb la Bisnaga d’Or al Millor muntatge). Las consecuencias, que és el segon llargmetratge de Claudia Pinto, amb la coproducció catalana a càrrec d’Érase una vez Films i amb Carme Elias, al seu repartiment, s’ha endut la Bisnaga d’Or a la millor interpretació femenina, així com el reconeixement de la crítica amb la Bisnaga de Plata - Premi Especial del Jurat de la Crítica.

El palmarès el completen Chavalas, l’òpera prima de Carol Rodríguez, que s’emporta  el Premi del Públic i el Premi ASECAN Opera Prima; 15 horas, un drama sobre el maltractament escrit i dirigit per Judith Colell, que obté el Premi SIGNIS, concedit per l’Organització Catòlica Mundial pels Mitjans de Comunicació; i el curtmetratge Fuga, d’Àlex Sardà, reconegut per la interpretació masculina d’Enric Auquer.