Annecy ofereix ja en els pròxims dies de juny l’oferta més completa per als professionals de l’animació en totes les seves vessants, aquest any en versió híbrida que podrà ser seguida a AREAVISUAL.ORG i al canal AREAtv de la pròpia comunitat.

D’una banda, en el seu apartat de Festival, ofereix diverses línies de treballs d’animació a concurs i en paral·lel en el seu Mercat MIFA -mercat internacional d’animació- trobem també un important catàleg d’activitats …

SELECCIÓ A COMPETICIÓ

En aquesta edició de Festival Internacional de Cinema d’Annecy, de l’14 a l’19 de juny, presenta en llargmetratges a competició, el documental animat de l’cineasta danès-francès Jonas Poher Rasmussen Flee i la comèdia romàntica per a adults adquirida per Netflix, You Animal! del director filipí Avid Liongoren estan entre els títols que competeixen en categoria de llargs a el premi Cristall. També Flee: la història d’un afganès obligat a escapar de la seva terra natal i mujahidí quan era nen, ja premiat a Cannes 2020 l’any passat. També el conte ecològic de el director japonès Hirota Yusuke Poupelle Of Chimney Town, o la pel·lícula taquillera xinesa de Jiang Ziya “Legend of Deification” i una altra obra de temàtica també afganesa, “My Sunny Maad”, de l’animadora txeca Michaela Pavlátová.

SELECCIÓ contracamp

A més d’aquests aspirants a premi de llargs -Premi Cristall de Annecy- altres nou treballs competeixen en la secció Contrechamp, que es va llançar el 2018 per reemplaçar la secció fora de competició i exhibir obres més arriscades, com “Absolute Denial”, de l’britànic Ryan Braund, sobre un programador geni que construeix un ordinador amb un poder sense precedents, i Bob Spit – We Do Not Like People, de l’animador brasiler César Cabral, sobre un personatge de còmic que decideix abandonar la seva llar en el desert post-apocalíptic, o Cryptozoo de director nord-americà Dash Shaw, que va guanyar el premi NEXT Innovator.

MÉS SECCIONS

A més de les dues seccions esmentades trobem en competició oficial una secció de Curts, Off-Limits, Perspectives, Audiències Jovnes, Films de Graduació, TV, Comissionesd Films i treballs en VR.

Tota aquesta selecció es troba en aquest enllaç

https://www.annecy.org/programme/festival-programme

MIFA: ATENCIÓ A EL MERCAT

En paral·lel a l’oferta esmentada trobem el Mercat d’Animació a què caldrà seguir amb atenció. En el mateix tenim seccions de pitchings, projectes en marxa i trobades de contacte de l’talent amb potencials productors així com sessions amb “comissioners” de diferents televisions que atenen les propostes que es presenten. Veure tota la programació en aquest enllaç:

https://www.annecy.org/programme/festival-programme