Podeu llegir en format PDF en aquest espai el darrer número d’areavisual.cat, el número 5.
Aquestes aparicions es combinen amb areavisual.com en llengua castellana, ja al número 109. Mentre la primera publicació és consultable a www.areavisual.com, l’edició catalana es troba a www.areavisual.cat

PAISATGE DE CADAQUES EN PORTADA
L’imatge escollida per portada d’aquest número són els carrers de Cadaques, tal com apareixen en les imatges finals de “L’estació de l’oblit” que es comenta a la pàgina 3.

EDITORIAL “FUGINT DE LA CRÍTICA”
Endinsant-se en aquest quadre de Bernat del Casso, un autèntic “trompe lòeil” d’un noi sortint dùn quadre, serveix de motiu per a la reflexió sobre la necessitat del món artístic d’anar més enllà dels marcs rectangulars i estrictes que donen respostes tancades a preguntes molt obertes…

L’ESTACIÓ DE L’OBLIT I FINISTERRAE
De les darreres produccions estrenades a les pantalles catalanes areavisual destaca “dues sorpreses” com “Estació de l’oblit” i •Finisterrae”

TELEVISIONS LOCALS. UN “SUDOKU” IMPOSSIBLE
De la darrera trobada del MAC de Granollers comentem l’estat de la televisió de proximita: un “sudoku” impossible, ja sigui per les dificultats del model de negoci o per l’excés de normativa… Acabarà resultant més viable la televisió per internet enfront a la TDT?
Dàquesta convocatòria també resaltem els programes televisius més innovadors que s’hi van presentar.

DOS FESTIVALS COMENTATS. LLEIDA I ANNECY
La convocatòria recent del cinema llatinoamericà a Lleida i la 50na edició del festival d’animació d’Annecy són comentats respectivament per Oscar Prats i Jairo Cruz.En un cas i altre resaltem com sempre tendències i treballs més espectaculars

INSTITUT D’ESTUDIS FOTOGRÀFICS EN PÀGINES CENTRALS
A les pàgines centrals es comenta l’activitat acadèmica de l’Institut d’Estudis Fotgràfics de Catalunya. Una referència en el món professional i acadèmic.
Www.iefc.cat

ISAKI LACUESTA: L’EMERGÈNCIA D’UN CINEASTA
Pepe Mendez entrevista a Isaki Lacuesta com a model de cineasta emergent… És una entrevista que iniciem a l’edició paper d’areavisual-cat i continúa en la pròpia web.

NOU “FINESTRES” OBERTES: DE “LOST” A “PANZER CHOCOLATE”
Hem oberta a les darreres pàgines 9 finestres a casos i coses no només de l’audiovisual com.una explicació al final de Lost, presència d’Ausias March a Youtube, els millors nous dramaturgs, el descobriment de coolt.cat, la validesa del model Polònia, la relfexió d’Alex Tovar sobre “Malviviendo”, el viatje a l’Africa de Llompart, el treball en interactivitat de Wai i la preparació del primer llarg en cross-media de Filmutea “Panzer Chocolate”

AREAVISUAL. PLANS EDITORIALS
Ara mateix, Areavisual Project té en versió llegible en TP el número 108 a www.areavisual.com, mentre el número 109 està encara en circuit de kiosc. Així mateix a www.areavisual.cat tenim disponibles tan aquest número comentat, el 5, com l’anterior. Per setembre presentarem l’areavisualcat 6, que estarà pesent també al Festival de Sitges, amb àmplia referència a l’activitat formativa. i ja per MIPCOM de Cannes tindrem a punt el número 110 amb el més destacat de la producció televisiva. Aquest projecte compta amb la col·laboració d’Islanet