L’Acadèmia del Cinema Català lamenta avui la mort de Fermí Reixach, “l’home de les mil cares”, com el va definir el seu amic el productor Paco Poch. Amb una prolífica carrera de cinc dècades com a actor, Reixach va treballar en cinema, teatre i televisió, i el 2022 va ser nomenat Membre d’Honor de l’Acadèmia.

Nascut el 21 d’agost del 1946 a Lloret de Mar, Fermí Reixach va iniciar el seu viatge als escenaris i la gran pantalla entre Barcelona i Nova York, ciutats on va formar-se en teatre. El 1972 es converteix en un dels fundadors del grup teatral Comediants i del col·lectiu Teatre Lliure. El seu debut en el cinema es produeix el 1979 amb La campanada, de Jaime Camino, i després d’una vintena de pel·lícules com a secundari rep el Premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya a Millor Actor. Va treballar a les ordres de directors com Antonio Chavarrías, Jordi Grau, Bigas Luna o Jaume Balagueró, i en produccions com El perfume: Historia de un asesino, de Tom Tykwer; Animales domésticos, de Brian Jacobs; La voz dormida, de Benito Zambrano; Barcelona nit d’hivern, de Dani de la Orden; o Estiu 1993, de Carla Simón. Paral·lelament, la seva trajectòria també es va desenvolupar en l’àmbit televisiu i teatral, actuant en més d’una trentena de sèries i pel·lícules per a televisió i participant en més d’una quarantena de muntatges.

Aquest matí acomiadem a una de les grans figures del cinema català i expressem el nostre més sincer condol a la família, amics i companys de professió.