NODE FILM CLUSTER JA TÉ IMATGE GRAFICA

 

El “Node Film Cluster” va presentar el passat 19 al Palau Maricel, la seva imatge gràfica. Aquesta nova fita vol facilitar la visualització d’aquesta iniciativa que buscar promocionar, dinamitzar i coordinar totes les activitats que es generen a l’entorn de la producció cinematogràfica i audiovisual, així com els reportatges fotogràfics.

La nova entitat que neix a iniciativa de Node Garraf té la vocació d’atreure produccions auduovisuals no només a la comarca estricta del Garraf (Sitges, Vilanova, Sant Pere Ribes…) sinò també a comarques properes com Penedès, o Maresme amb la qual es comparteix la localització costanera que busquen algunes produccions…

En l’acte de presentació de la imatge de la iniciativa, Isidre Also, gerent de Node Garraf va explicar la vocació expansiva que té la nova iniciativa, convidant a professionals i institucions a col·laborar en viabilitzar el projecte.

A continuació, Santi Roig, director tècnic de Node Film Cluster, va explicar els pros i contres dels rodatges en aquestes poblacions” ja que a curt termini poden tenir molèsties pels veïns, però a llarg termini suposen el millor aparador promocional i turístic d’aquestes poblacions”. Per aquest  motiu va destacar la importància de tenir la complicitat de les Administracions, “quelcom que ha funcionat molt bé al Garraf” com ell mateix va explicar.

Va ser una valoració que varen corroborar Miquel Forns, alcalde de Sitges i Diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, i l’alcaldesa de Sant Pere de Ribes Abigail i Abigail Garrido, que també forma part de la direcció de Node Garraf.

Com a exemple de la importància turística que tenen les localitzacions en el cinema va destacar-se la darrera pel·lícula de Takashi Mike rodada en bona part al Garraf. A més, a banda de la promocióo que es fa de l’entorn, durant el rodatge es genera també un gran volum de diners que queden al territori, en ocupació hotelera, restauració o gran nombre de serveis vinculats al rodatge pròpiament.,.. un aspecte que va destacar  també la Regidora de Promoció Econòmica de Sitges.

Varen parlar de la bona acollida que està donant Garraf als  rodatges

L’acte va aplegar professionals del sector de la indústria dels rodatges i la producció audiovisual, com Albert Sole president d’APCP, Associació de Productores de Publicitat d’Espanya i Toni Duch de la recent creada Associació de Localitzadors ALOCAT. Tots dos vàren destacar el bon tracte i les facilitats que reben en els rodatges que fan a la zona i com tota l’àrea catalana “s’estava convertint en el Hollywood europeu per la gran varietat de localitzacions possibles, per la qualitat de vida, però també per la qualitat i talent dels professionals del país”. .

Per últim, Carlota Guerrero de la Catalonia Film Comission, va destacar la importància “d`ofertar Catalunya com un plató de rodatge en si mateix” advertint també algunes dificultats que van sorgint com les que tenen a veure amb el rodatge a la franja costanera del país.

Celebrem aquesta nova fita d’aquest primer Film Clúster de Catalunya, que sens dubte implicarà molta activitat en propers mesos.