Quan encara no ens hem recuperat de la desaparició del cinema Comèdia, ara advertim l’estranya situació en que està el cinema Boliche. El  tancament es va produïr al març, i inicialment  es va dir que “era per obres”… però es podría especular que  l’adéu sigui definitiu…

De fet, si passem per la sala de la Diagonal, la trobarem tancada amb pany i no s’hi veuen les obres…  la pàgina web està deshabilitada, el telèfon tampoc és operatiu… i pel que informen alguns usuaris que no sabien del tancament de març i van comprar entrades aquells dies  no se’ls ha reemborsat l’import i ningú s’ha posat en contacte amb ells. Tampoc s’ha pogut contactar amb els responsables…

El cinema Boliche està impulsat per Rafael Dalmau i Alfons Mas. i des del 2013 aposten per una cartellera de V.O.  subtitulada en català. El cinema, a l’avinguda Diagonal amb Balmes, és als baixos de l’antiga Casa Portabella i disposa de quatre sales. Els dijous, el cinema organitzava un cinefòrum que hi portava moltíssima gent.

Al 2013 Daniel Condeminas en aquest mateix espai anunciava la doble bona notícia de la reapertura dels Cinemes Boliche, i onze anys mes tard estem a l’espera de saber com queda aquest espai…

Aquest “possible” tancament sumat al del Cinema Comèdia -que va tancar el passat gener i qe està a l’espera de noves opcions- fa que el centre de la ciutat quedi amb mínims de cinemes… De fet, sobreviuen l’Aribau Cinema, el Renoir Floridablanca i el Maldà, i a Gràcia els Verdi, Texas i Girona. Pocs cinemes per una ciutat que es vol “vendre” com l’epicentre de l’activitat audiovisual…