Seran 4 cites al llarg del mes de gener, amb els/les nominades a les categories de direcció, guió, muntatge i música original

Les Converses de l’Acadèmia i la Fundació SGAE tornaran a reunir nominats i nominades als XVI Premis Gaudí amb l’objectiu de compartir les seves experiències amb el públic. Enguany seran quatre cites al mes de gener, amb els i les finalistes dels Gaudí en les categories de muntatge, direcció, guió i música. Totes se celebraran a la Seu d’SGAE a Barcelona amb la col·laboració de diverses associacions del sector.

La primera conversa serà amb les nominades a Millor muntatge, en col·laboració amb l’Associació de Muntadors i Muntadores de Catalunya (AMMAC), i tindrà lloc el dijous 9 de gener a les 18.30. Hi participaran l’acadèmic Bernat Aragonés, muntador de La contadora de películas; Raúl Barreras, muntador de 20.000 especies de abejas; l’acadèmica Ana Pfaff, muntadora de Sobre todo de noche; i l’acadèmica Ariadna Ribas, muntadora de Creatura. La moderadora de la taula serà Núria Campabadal. 

Durant la mateixa setmana, tindrà lloc per primera vegada des de la creació d’aquest cicle de converses, la trobada amb les nominades a Millor música original, gràcies a la col·laboració de Musimagen. Clara Aguilar, Maria Arnal, Andrea Motis i Alfonso de Vilallonga compartiran el seu procés per a crear la banda sonora de Creatura, Alteritats, Saben aquell i Robot Dreams, respectivament. La conversa tindrà lloc el dijous 11 de gener a les 18.30h de gener i estarà moderada pel compositor Gerard Pastor. 

Tot seguit, serà el torn de les nominades a Millor direcció d’aquesta XVI edició dels Premis Gaudí. El divendres 19 de gener, a les 18h la cineasta i acadèmica Elena Martín directora de Creatura, la directora d’Un amor Isabel Coixet i el director de Saben aquell David Trueba es trobaran per compartir la seva experiència en la direcció: com transformen el guió en imatges, com treballen amb els intèrprets, o quins són els seus reptes personals darrere d’aquestes tres històries de personatge, seran alguns dels temes que es tocaran.

Finalment, el dimarts 23 de gener, els nominats i nominades a Millor guió, tant original com adaptat, es trobaran en una mateixa taula per dialogar sobre el procés d’escriptura cinematogràfica: Andrea Queralt per Sobre todo de noche; les acadèmiques Clara Roquet i Elena Martín per Creatura; Isabel Coixet per Un amor; l’acadèmic Albert Val per Un maestro que prometió el mar; Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas per Upon Entry (L’arribada); Estibaliz Urresola Solaguren per 20.000 especies de abejas; i Pablo Berger per Robot Dreams