Els dies 13, 14 i 15 de juny de 2024, Sónar tornarà a convertir Barcelona a la capital mundial de la cultura electrònica, albergant multitud de propostes rupturistes signades tant per grans estrelles com per figures emergents.

A la música en directe i als DJ sets, s’hi sumaran una gran exposició de projectes creatiu-tecnològics, masterclasses, fòrums de debat, trobades professionals i conferències audiovisuals multipantalla de la mà d’artistes i científics. Aquests experts desentranyaran els usos pràctics més innovadors de la IA a la música, el so, el cinema, l’escenografia, els videojocs i les realitats alternatives, entre altres disciplines. Així mateix, Sónar 2024 també farà una forta aposta per la performance i el ball sobre els propis escenaris del festival.

A l’àmbit musical, Sónar 2024 recorrerà tot l’espectre de l’electrònica contemporània amb artistes, DJs i performers que naveguen entre tota mena de gèneres. Aquest primer avenç del programa amb 70 xous i activitats està encapçalat per icones actuals de la música de ball i grans figures com Kaytranada, Jessie Ware, Ben Böhmer live, Floating Points, Charlotte de Witte presentant ‘Overdrive’, Vince Staples, Folamour A/ V, Toya Delazy, Kerri Chandler, Martinez Brothers, Reinier Zonneveld live, Olof Dreijer, Surgeon & Speedy J i TOMMY CASH.

El protagonisme del ball en aquesta edició permetrà descobrir propostes coreogràfiques i escenogràfiques tan radicals com rupturistes, anant del drill i el noise de Blackhaine, el premiere nacional del projecte ‘Models’ de Lee Gamble, coproduït amb el festival polonès Unsound i amb coreografia de la promesa de la performance Candela Capità, i els balls ‘hakke’ a més de 180 bpm de ‘The Hakke Show’ de Gabber Elegança a l’espectacle ‘321Rule’ de l’estudi de performance virtual Team Rolfes amb Lil Mariko a escena i al xou ‘PHYSIS’ d’ASIANDOPEBOYS, un espectacle multidisciplinari de sis hores de durada amb efectes visuals sorprenents, coreografia avantguardista i un elenc rotatiu d’artistes sobre l’escenari.

Un Sónar+D també multidisciplinari anuncia avui conferències audiovisuals sobre naturalesa i tecnologia a càrrec de l’artista i arquitecte Tomás Saraceno i del biòleg marí David Gruber i fòrums de debat com l’AI&Blockchain Creative Summit, coorganitzat juntament amb UPF Ventures. Més endavant, s´anunciarà el programa complet de masterclasses, workshops i trobades professionals.

Sónar+D cerca projectes innovadors per al gran espai expositiu Project Area, casa comuna del talent creatiu-tecnològic emergent al cor de Sónar de Dia. Aquí es troben la tecnologia creativa i l’art més disruptiu amb investigacions revolucionàries, visuals generats per IA i videojocs experimentals. S’exposaran idees, projectes, prototips i treballs desenvolupats en els àmbits del so, el cinema, la IA, el metavers i les realitats alternatives, el gaming artístic i els experiments a blockchain, camps de treball que s’estendran per tots els escenaris del festival . Fins al divendres 22 de desembre, és oberta la convocatòria per presentar candidatures a través d’aquest formulari.

L’activitat de Sónar 2024 començarà el dimarts 11 i dimecres 12 de juny amb la 2a edició del +RAIN Film Festival, el festival internacional de cinema generat amb IA coorganitzat amb UPF que explora com aquesta tecnologia conviu amb la narració fílmica actual. Després de dues jornades a l’UPF Campus del Poblenou, el festival culminarà a Sónar+D amb la projecció de les pel·lícules guanyadores. Aquest proper dilluns 4 de desembre s’obre la convocatòria per presentar pel·lícules.

Els tiquets per a Sónar 2024 ja estan a la venda a sonar.es. A més, com cada any, Sónar facilitarà l’accés dels i les més joves gràcies al Bo Cultural ia la Youth Card europea (Carnet Jove a Espanya i Carnet Jove a Catalunya).