DUES ESTRENES D’AQUEST CAP DE SETMANA

Carlota Pereda que ja va destacar per “Cerdita” l’any passat amb èxits en festivals com Sundance o Sitges, presenta ara el seu segon llargmetratge, La ermita, produïda per Carlos Fernández, Laura Fernández Brites , Iñaki Gómez i Pablo Echart.

Enl el film Belén Rueda dona vida a la protagonista del film, vol comunicar-se amb l’esperit d’una nena, atrapada a l’ermita del seu poble i intenta convèncer la Carol, interpretada per la jove Maia Zaitegi, perquè li ensenyi a parlar amb fantasmes.

També la cineasta Laura Ferrés, debuta amb La imatge permanent, candidata als propers Gaudí, està produïda per Adrià Monés i Gabrielle Dumon, i està protagonitzada per les actrius debutants María Luengo i Rosario Ortega, la pel·lícula ofereix una proposta avantguardista que combina elements de documental i ficció.

Amb aquesta producció, la directora ha obtingut recentment el guardó a Millor pel·lícula a la última edició del Seminci de Valladolid, convertint-se en la primera directora de l’Estat espanyol en guanyar aquest premi, i en la primera pel·lícula en llengua catalana que rep el màxim reconeixement del certamen.