El Pitching Audiovisual Universitat-Indústria, iniciativa pionera a Europa que ajuda a donar vida a projectes innovadors del talent universitari, va arrancar ahir a l’auditori del Disseny Hub Barcelona, en el marc de la novena Setmana del Talent Audiovisual impulsada pel Clúster Audiovisual de Catalunya. Des d’ahir i fins demà, 56 joves professionals presenten en format pitch una quarantena de projectes audiovisuals davant d’empreses i productores audiovisuals de referència amb l’objectiu de captar el seu interès i que els ajudin a tirar-los endavant.

Els projectes, ideats per joves, representen una mostra clara dels formats i continguts que volen consumir les noves generacions: videojocs, multimèdia, sèries, experiències immersives, llargmetratges de ficció, documentals i programes divulgatius, entre d’altres; i dels temes que preocupen els joves, com la crisi identitat, la sexualitat o l’ansietat social. Els projectes es presenten davant de companyies catalanes com Diagonal TV, Lastor Media, Minoria Absoluta, DeAPlaneta, Veranda, Brutal Media, Lavinia,  Mediacrest o Filmin, i internacionals com 4 film (Croàcia), Noddels Production (França), Ka Films (Països Baixos) o Still Moving (França), entre d’altres, que escolten i valoren les propostes del talent universitari.

35 centres universitaris catalans, espanyols i europeus han participat en la convocatòria del Pitching Audiovisual Universitat-Indústria. Destaca la participació de vuit centres universitaris europeus com London Film School de Regne Unit, FilmSchole Klön d’Alemanya, Universidad Nacional de Teatro y Cine Ion Luca Caragiale de Romania o Civica Scuola di Cinema “Luchino Visconti” d’Itàlia, fet que consolida el Pitching audiovisual Universitat-Indústria com una plataforma global per potenciar el talent audiovisual. Els projectes es presenten en les categories de ficció, no ficció, formats tv, digital creativa, videojocs i noves tecnologies i experiències immersives.

L’obertura del Pitching Audiovisual va comptar amb els parlaments de l’Hble. Sra. Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya,  del Sr. Xavier Marcé, regidor d’Indústries Culturals i Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i del Sr. Miquel Rutllant, president del Clúster Audiovisual de Catalunya, i la presència de personalitats destacades com Michael Blackman, director de la Fira ISE, representants de 3Cat, RTVE Catalunya, la Xarxa Audiovisual Local i de les principals productores audiovisuals del país.

La novena edició de la Setmana del Talent Audiovisual, impulsada pel Clúster Audiovisual de Catalunya és una iniciativa pionera a Europa que connecta el talent emergent de les universitats amb la indústria per innovar i trobar nous formats. Durant cinc dies, la Setmana del Talent acull dinàmiques de networking, sessions amb experts i activitats pensades per facilitar a les empreses del sector audiovisual el contacte amb joves talents que busquen una oportunitat laboral, com l’estudi del cas d’èxit d’Eufòria, el Pacte del Talent, el Coproduction Meetings, el Meet The Experts o el Mercat de Nous Professionals.