El Festival Nits de cinema oriental de Vic s’encamina a la celebració de la seva 19a edició, que tindrà lloc del 19 al 24 de juliol i que ha presentat la imatge d’aquest any juntament amb alguns dels títols que formaran part de la seva secció oficial.

A la roda de premsa, celebrada a l’Espai ETC de Vic, han intervingut Bet Piella, regidora de Promoció econòmica, Comerç i Cultura de l’Ajuntament de Vic, Quim Crusellas i Domingo López, director i programador del certamen, respectivament. En les seves intervencions s’ha mostrat la imatge del FesNits 2022, protagonitzada enguany pel Fu —tigre en cantonès— i s’han avançat cinc dels títols que formaran part de la selecció cinematogràfica d’enguany, entre els quals hi ha el film inaugural. També s’ha destacat la previsible tornada als aforaments complets, després de dos anys de restriccions.

Fu, protagonista de la imatge 2022. A les dues darreres edicions del FesNits, marcades per la pandèmia i l’aplicació de la normativa Covid, la imatge va girar entorn dels equilibrismes i la remuntada, amb un gat fent malabarismes el 2020 i una carpa anant a contracorrent el 2021. Per aquesta 19a edició, es presenta una imatge inspirada en una de les tradicions més esteses al sud-est asiàtic: la dansa del lleó, però fent un petit “gir argumental” i aprofitant que aquest és l’any del tigre. Fu (虎), tigre en cantonès, és un personatge apassionat i curiós, amb ganes de festa després d’un període complicat per a tothom. La imatge és obra de l’il·lustrador Xevi Domínguez, Xevidom, i del dissenyador Jordi Farrés de l’estudi Partee. A l’acte s’ha explicat el procés creatiu fins a arribar a la imatge definitiva del Festival.