La Inesperada anuncia la programació completa i horaris de la tercera edició del festival, que tindrà lloc entre l’1 i el 5 de març a la Filmoteca de Catalunya i el Zumzeig Cinema.

PROGRAMA COMPLERT – ENLLAÇ

La inauguració serà el dimecres 1 de març a la Filmoteca de Catalunya amb una doble sessió d’estrena a Catalunya, el curtmetratge islandès Nest dirigit per Hlynur Pálmason i el llargmetratge tailandès Scala dirigit per Ananta Thitanat.

La Inesperada està focalitzat en la no ficció i entén les pràctiques de no ficció com un territori lliure i ampli, oferint un ventall formal on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals.

El festival reivindica l’experiència cinematogràfica enfront d’internet i se celebra de manera presencial. Està dirigit i programat per la cineasta Núria Giménez Lorang i el programador i gestor cultural Miquel Martí Freixas.

El festival de cinema La Inesperada, focalitzat en la no ficció, celebra el proper mes de març (de l’1 al 5) la seva tercera edició. Entenent les pràctiques de no ficció com un territori lliure i ampli, el festival ofereix un ventall formal on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals.

Enfront l’allau de continguts audiovisuals presents, La Inesperada proposa un festival abastable, concís i on totes les sessions són curosament programades. D’aquesta manera, enguany proposa 7 sessions composades per un total de 18 pel·lícules. Pràcticament la totalitat de les obres programades són inèdites a Catalunya o Espanya i han tingut un excel·lent reconeixement internacional. Apropa corrents cinematogràfiques que volen pel món presentant autors independents de països com la República Centreafricana, Tailàndia o Islàndia, entre d’altres.

Més enllà del seu programa, presenta també l’activitat EXIT, un espai de debat per a projectes de producció catalana en procés de desenvolupament.

Enguany han sigut seleccionats a la secció EXIT cinc projectes: Fósiles del mar blanco de Lina GorbanevaTurismo de Guerra de Kikol GrauPatarinos de Zeltia OuteiriñoKao Mali List de Manel Raga i El projecte Pisoft de Rubén Seca. L’activitat comptarà amb un comitè d’experts format per tres professionals de prestigi com són el programador de la Berlinale James Lattimer, el productor i cineasta Lluís Miñarro i la productora i directora Serrana Torres. 

EXIT se celebrarà a la seu de la SGAE Catalunya el dijous 2/3 de 09:00 a 17:30. Moderarà la sessió Núria Giménez Lorang. Idioma de la sessió: castellà. L’assistència és gratuïta i requereix inscripció prèvia. Per inscriure’s cal enviar un correu a: hola@lainesperada.cat. L’assistència està limitada a l’aforament permès.

El programa complet i horaris de les projeccions del festival ja és consultable a la web. Destaquen la visita de l’artista i cineasta iraniana Maryam Tafakory i del cineasta Carlos Pardo Ros, i també pel·lícules de països amb cinematografies força insòlites a casa nostra. És el cas de Nous, etudiánts!, un retrat juvenil esbalaïdor de la República Centreafricana, Scala, el relat de la desaparició d’un majestuós cinema a Bangkok, o Vaychiletik, crònica familiar d’un músic amb encàrrecs divins en territori maia tzotzil, a Chiapas.

Entre d’altres propostes, el festival mostrarà la recuperació de pel·lícules de la cineasta japonesa Haneda Sumiko, nascuda el 1926, dona pionera del cinema asiàtic, acompanyant la sessió amb una exposició dels investigadors responsables del seu redescobriment.

El festival La Inesperada reivindica l’experiència cinematogràfica enfront d’internet i se celebra a la Filmoteca de Catalunya i al Cinema Zumzeig. Està dirigit i programat per la cineasta Núria Giménez Lorang i el programador i gestor cultural Miquel Martí Freixas.