El festival s’ha obert amb una ‘première’ a Catalunya: la projecció de ‘The water murmurs’, la Palma d’Or al Millor Curtmetratge al passat Festival de Canes

Quatre directors han presentat les seves pel·lícules al festival: Jordi Calvet, de ‘Takbir’; Sergi Castellà, de ‘Tu niño’; i Marc Riba i Anna Solanas, d‘El matí del senyor Xifró’; la directora de ‘The wàter murmurs’, Story Chen, ha enviat un missatge enregistrat d’agraïment a FILMETS

Els actors Octavi Pujades i Iván Hidalgo també han estat presents a la Sessió Inaugural, mentre que altres artistes com Belén Rueda, Pedro Casablanc o Macarena Gómez han enviat videos de salutació a FILMETS

La 48a edició de FILMETS Badalona Film Festival ja s’ha estrenat amb una Sessió Inaugural que ha omplert el Teatre Zorrilla a vessar, un fet que s’ha de posar en valor després de dues edicions amb restriccions d’aforament a causa de la pandèmia. Diversos artistes i membres d’equips tècnics dels curts que s’han pogut veure en aquesta primera sessió en competició han estat a dalt de l’escenari del teatre presentant el seu curtmetratge.

FILMETS s’ha estrenat amb una pel·lícula d’excepció. El curt que va guanyar la Palma d’Or al Millor Curtmetratge al passat Festival de Canes, ‘The water murmurs’, ha obert la 48a edició de FILMETS, un festival que s’allargarà fins al  30 d’octubre. A més, aquesta pel·lícula s’ha presentat a FILMETS en qualitat de ‘première’ a Catalunya. Es tracta d’una pel·lícula xinesa, del  gènere de ficció, de 15 minuts i estrenada el mes de maig de 2022 i dirigida per Story Chen. La directora no ha pogut ser a Badalona però ha enviat un missatge enregistrat donant les gràcies al festival per haver triat el seu curt per obrir FILMETS.

La Sessió Inaugural ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, que ha dirigit unes paraules de benvinguda al públic i de suport als cineastes i al món del curtmetratge. També van intervenir el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, i el director artístic del festival, Agustí Argelich.

Equips artístics i tècnics dels curts han presentat les seves pel·lícules

A la Sessió Inaugural de FILMETS també hi han estat presents equips artístics i tècnics de pràcticament tots curtmetratges. A banda d’Story Chen, van fer la presentació de les seves pel·lícules els directors Jordi Calvet, de ‘Takbir’; Sergi Castellà, de ‘Tu niño’, un curt protagonitzat pel ‘bailaor’ i referent mundial del flamenc en aquests moments El Yiyo; i Marc Riba i Anna Solanas, el curt ‘El matí del senyor Xifró’.

També cal destacar l’assistència dels actors Octavi Pujades, Anna Senán, Melyssa Pinto i Iván Hidalgo, del curtmetratge ‘Takbir’.

A la Sessió Inaugural s’han projectat també salutacions de les actrius Belén Rueda i Macarena Gómez, i de l’actor Pedro Casablanc, que per motius professionals no han pogut ser a Badalona.

Un festival únicament presencial amb 218 pel·lícules en competició

A diferència de les dues passades edicions, FILMETS torna aquest 2022 al seu projecte original, és a dir, ser un festival competitiu únicament presencial. Així, s’han previst 24 sessions temàtiques on es projectaran 218 curts en competició que aspiren a guanyar una de les Venus de FILMETS, els guardons que atorga el festival.

FILMETS té tres seus competitives: el Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. També hi haurà 4 seus més oficials però no competitives on es projectaran curtmetratges: l’Hospital Germans Trias de Badalona, l’Institut Guttmann de Badalona, els centres sanitaris de Badalona Serveis Assistencials i la seu de l’IFP-Grupo Planeta. A més, el Teatre Blas Infante acull les projeccions adreçades a més de 5.000 escolars de Primària i Secundària, i el Teatre Margarida Xirgu, on es farà la projecció FILMETS per a Tothom, adreçada per a persones amb diversitat funcional tant física com psíquica.