Alcarràs i As Bestas opten a representar Espanya, juntament amb Cinco Lobitos

A finals d’agost, l’Academia de Cine Español va fer públics els tres títols preseleccionats per representar Espanya a la 95a edició dels Premis Oscar en la categoria de Millor pel·lícula internacional: Les catalanes Alcarràs, de  Carla Simón, produïda per Alcarràs Films A.I.E., Vilaut Films, Elastica Films i Avalon, i As Bestas, de Rodrigo Sorogoyen, amb producció catalana de la mà d’Arcadia Motion Pictures, competiran amb Cinco lobitos, el debut en el llargmetratge d’Alauda Ruiz de Azúa.

Després de fer història en convertir-se en la primera pel·lícula rodada en català que guanya el màxim guardó del Festival de Cinema de Berlín, l’Os d’Or, el segon llargmetratge de Carla Simón, Alcarràs, s’ha posicionat entre els tres títols més votats amb una història que ret un homenatge al món de la pagesia catalana a través d’una família dedicada a la recollida del préssec, a la població lleidatana d’Alcarràs.

Per la seva banda, el darrer llargmetratge de Rodrigo Sorogoyen, As Bestas, presentat recentment a Cannes amb molt bona acollida per part de la crítica, és el segon títol que s’ha classificat en aquesta primera volta de votacions. En aquest thriller rural, el director d’El reino i Antidisturbios s’inspira en un cas real per retratar la història d’amor d’una parella de francesos que es troba en un poblet de la Galícia profunda i que ens transporta a l’abisme de la condició humana a partir d’un incident.

L’òpera prima d’Alauda Ruiz de Azúa, Cinco lobitos, és el tercer títol que tanca la preselecció amb una història que reflexiona sobre els rols familiars, la conciliació i la maternitat. Després de la seva presentació al Festival de Berlín, la pel·lícula va ser la gran triomfadora de la darrera edició del Festival de Màlaga, on es va alçar amb vuit premis, entre ells el de Millor pel·lícula, Millor guió i Millor actriu (‘ex aequo’ per Laia Costa i Susi Sánchez).

L’actriu Maria Pedraza ha estat l’encarregada d’anunciar els tres títols més votats d’entre les 42 pel·lícules valorades en un acte celebrat a la seu de la Academia de Cine, amb la presència del nou president de la institució, Fernando Méndez-Leite, i la notària Eva Fernández Medina.

El dimarts 13 de setembre s’anunciarà quina de les tres pel·lícules serà finalment l’escollida per representar Espanya en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional als Premis de l’Acadèmia de Hollywood.