L’Acadèmia del Cinema Català ha recuperar enguany la Festa d’estiu, una de les seves tradicionals cites a l’equador de l’any. El Castell de Montjuïc va obrir les portes a les 20.30 hores, el passat 14 de juliol, per tal de presentar els equips del cinema que vindrà, protagonistes de les properes estrenes catalanes d’aquest 2022

Les estrenes que l’Acadèmia ha convidat a la seva trobada, han estat PacifictionSuro, As bestas, Matria, Los renglones torcidos de Dios, 42 segundos, Oswald. El falsificador, Mi vacío y yo, Un novio para mi mujer, Escanyapobres, Girasoles silvestres, Historias para no contar, Robin Bank, Tolyatti a la deriva, Vasil, Dúo, El fred que crema, Matadero, Diario de una estancia en la rinconada, Sica, Creatura i Entre la vida y la muerte.

També hi desfilaran els protagonistes de Catalyst for Talent, la iniciativa que inaugura enguany l’Acadèmia de la mà de DIPLOCAT per a la internacionalització del talent interpretatiu català i que ha aplegat a Barcelona les directores de càsting internacionals Sophie Holland (Regne Unit), Camilla-Valentine Isola (Regne Unit) i Natalie Chéron (França), juntament amb el consultor de Castupload Gary Broughton i una selecció d’actors catalans amb inici de projecció internacional formada per Babou Cham, Claudia Bassols, Edu Lloveras i Claudia Trujillo.