Del 29 de juny a l’1 de juliol se celebrarà la segona edició del ProMercat – VLC FILM MARKET a la ciutat de València, trobada professional i alhora mercat que vol impulsar la producció de continguts audiovisuals de ficció en llengua catalana. Amb l’objectiu de donar impuls a la coproducció al País Valencià, ProMercat comptarà amb la participació de productores balears, catalanes i valencianes, que podran presentar els seus projectes fins l’11 d’abril.

La inscripció està oberta a llargmetratges, TV-movies, sèries i mini-sèries, incloses obres d’animació que siguin en versió original valenciana (catalana).

L’any passat, amb les dificultats inherents de la pandèmia, se celebrà la primera edició, a la qual es van presentar 44 projectes dels quals l’organització en va seleccionar 32. L’edició 2021 va comptar amb la intervenció dels directors de les tres grans televisions públiques en català, À Punt, IB3 i TV3, i es van celebrar diverses conferències i taules rodones dedicades al finançament, les coproduccions internacionals o la distribució, a més de diversos pitchings. Aquestes estratègiques temàtiques per al sector audiovisual tornaran a protagonitzar l’edició d’enguany, que coincideix amb una etapa d’estreta col·laboració entre À Punt, IB3 i TV3 en produccions de ficció. Unes TV-movies i sèries que, i cal destacar-ho, han tingut bons o molts bons resultats d’audiència a totes i cadascuna de les televisions.

Organitzat per l’Institut de Cultura Valenciana de la Generalitat Valenciana, i amb el suport d’À Punt, compta amb una llarga llista d’organismes i entitats col·laboradores, tant valencianes, com balears i catalanes. Entre d’elles cal destacar les principals associacions de la producció audiovisual independent com PAC, PROA, APAIB, PAV, AVANT, AVAPI o AVEPA; l’Acadèmia Valenciana de l’Audivisual, Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i l’ICEC, a més d’IB3 i TV3.

Els projectes audiovisuals que hi vulguin participar, poden inscriure’s des d’aquest enllaç: https://www.promercat.com/inscripcio-de-projecte-inscripcion-de-proyecto-project-registration/