ACCÉS A “Estimem-nos” : una història sobre el dret a desitjar lliurement

L’Acadèmia del Cinema Català presenta la campanya dels XIV Premis Gaudí amb l’estrena de l’anunci promocional que es podrà veure a TV3, els cinemes de Catalunya, les pantalles de TMB i FGC. La peça és una breu història sobre el dret a desitjar lliurement, i esdevé un clam a la diversitat i a l’autoafirmació identitària. Avança així un dels leitmotivs de la gala de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el diumenge 6 de març a la Sala Oval del MNAC. Escrita i dirigida pel polifacètic artista Joan Galo a partir de la idea de campanya de Folch Studio, i produïda per White Horse, proposa un exercici d’autoreivindicació, individual i col·lectiva, sota el lema ‘Estimem-nos’. L’actriu Ariadna Gil, acompanyada d’Abel FolkElena MartínGuillermo Lasheras, protagonitza l’espot, al costat del mateix Joan Galo.

El rodatge va tenir lloc passat 7 de febrer a Sant Cugat del Vallès, on la llibreria El Siglo (Mercantic) es va convertir per a l’ocasió en un local de karaoke al qual arriba una dona (Ariadna Gil), acompanyada del seu marit (Abel Folk) i dels seus fills (Elena Martín i Guillermo Lasheras). Allà, la protagonista coneixerà a Marina (Joan Galo), amb qui compartirà un suggerent joc d’ambigüitats. La versió publicitària i breu de la peça convida a veure un curtmetratge que la completa, i que estarà disponible a les xarxes socials de l’Acadèmia del Cinema Català.

La diversitat a la pantalla

La peça fuig dels clixés i enllaça amb l’aposta per la diversitat engegada enguany per l’Acadèmia del Cinema Català a través de la recollida de dades de les produccions inscrites als XIV Premis Gaudí, relatives a gènere, edat, orientació sexual, origen, diversitat funcional i classe. Tal i com han començat a fer altres acadèmies europees, i de manera pionera a tot l’Estat, l’Acadèmia catalana inicia una línia de treball que, a mitjà termini, ha d’assegurar uns estàndards de visibilitat de col·lectius infrarepresentats, d’obligat compliment per a les produccions candidates.

En aquesta mateixa línia, el dimecres 23 de febrer la xerrada “De la idea al guió: creant projectes diversos” clourà la nova edició de les trobades ‘Converses de l’Acadèmia’, amb les guionistes Carmen Abarca i Almudena Monzú, la consultora especialitzada en diversitat de projectes audiovisuals Salima Jirari i la cineasta Carme Puche com a moderadora. Aquest darrer diàleg està coorganitzat amb Dones Visuals i Col·lectiu Ficcial.

L’anunci promocional dels XIV Premis Gaudí ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Crèdits de l’espot dels XIV Premis Gaudí

Direcció: Joan Galo
Guió original: Natàlia Boadas i Joan Galo
Producció executiva Folch Studio: Albert Folch, Pol González Novell, Rafa Martínez Producció Executiva White Horse: Ferran Bassaganyes
Idea de campanya: Folch Studio
Intèrprets: Ariadna Gil, Marina, Abel Folk, Elena Martín, Guillermo Lasheras Producció White Horse: Ferran Bassaganyes, Diana Asenjo
Direcció de fotografia: Carles F. Galí
So directe i mescla: AngelSound (Carles Prats, Agustin Baldassarre) Disseny de Producció: Dominique Aizpurua
Maquillatge: Rubén Mármol, amb la col·laboració de Cazcarra Estilisme: Juan Camilo Rodríguez
Edició: Nila Nuñez i Pol González Novell Postproducció de so: Antaviana Films

Calendari XIV Premis Gaudí

  • Segona ronda de votacions als XIV Premis Gaudí. Del 25 de gener al 25 de febrer de 2022
  • Premi especial del públic a la Millor pel·lícula dels XIV Premis Gaudí. Del 28 de gener al 28 de febrer de 2022
  • Gala XIV Premis Gaudí. Diumenge 6 de març de 2022 a les 22.00. Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Organitza: ACADÈMIA DEL CINEMA CATALÀ
Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM
Amb el suport de: ICEC – DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / AJUNTAMENT DE BARCELONA / AJUNTAMENT DE CALELLA / LOTERIES DE CATALUNYA / AJUNTAMENT DE SANT CUGAT DEL VALLÈS / FUNDACIÓ SGAE / EGEDA / AISGE / GREMI DE CINEMES
Mitjans de comunicació oficials: TV3 – CATALUNYA RÀDIO Mitjans col·laborador: ACN / LA VANGUARDIA
Maquillatge col·laborador: CAZCARRA – TEN IMAGE Perruqueria col·laboradora: BACKSTAGE BCN
Col·laboren a l’espot dels XIV Premis Gaudí: AJUNTAMENT DE SANT CUGAT DEL VALLÈS / GREMI DE CINEMES DE CATALUNYA / FGC / TMB / OVIDE / KINOLUX / MÁSQUEVIDEO / BACKLIGHT CREW / ANTAVIANA / TEN IMAGE&CAZCARRA / ANGELSOUND STUDIO / MERCANTIC / NOVABETRAMITS / MUTUA DE TERRASSA / AAV RENTALS / COCINA INQUIETA / LANE CASTING / BUGADERIA NÚRIA OLOT.