Una vegada més, al voltant del dia més curt de l’any el món audiovisual celebra mundialment el cinema de curta durada. Amb sessions obertes al públic i també amb sessions escolars.
Com sempre es programa cinema independent nacional i internacional, de talents consagrats i emergents, i amb diversitat temàtica i educació en valors.
La Festa del Cinema Curt tindrà lloc el 18 de desembre al CCCB, aquesta vegada amb dues sessions: Xat Curt i Perles. A més es realitzaran diverses sessions escolars a Barcelona, Mollerussa i Tàrrega, i es portaran les projeccions de Perles a d’altres indrets com el Museu del Cinema de Girona. La festa tancarà amb una edició especial del programa Curtcircuit al Canal 33 dimarts 21 de desembre (a les 23:45h), amb una selecció de curts emmarcats dins d’Acció>Cinema, iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura que promou l’audiovisual com a
eina de construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per a un món més just.
El Dia Més Curt està organitzat per Marvin&Wayne i Catalunya Film Festivals amb la col.laboració principal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Dissabte 18 de desembre, HALL CCCB, 18:00h: “Xat Curt”
Les pelis dialoguen i els cineastes també. Projectarem parelles de curts amb línies comunes i convidarem els seus responsables a una conversa ràpida. Comptarem amb la presència de cineastes de llarg recorregut com Clara Roquet, que acaba
d’estrenar el seu primer llarg, Libertad, o Àlex Brendemühl, actor i també director de peces inclassificables. A més de talent debutant, com és el cas de Lucía Aleñar Iglesias, a l’òrbita del Festival de Canes on va estrenar el seu primer curt Forastera i que també està desenvolupant el seu proper llarg dins el programa La Résidence del mateix festival. O Tuixén Benet, coreògrafa i ballarina des de fa més d’una dècada i que recentment s’ha centrat en la seva carrera com a directora debutant en la ficció el 2020 amb Aloma i Mila i de la qual veurem el seu film més recent, Solució per a la tristesa, codirigida amb Marc Martínez
Jordán. També tindrem el duet format per Florencia Aliberti i Sílvia Subirós que presentaran el seu darrer treball, inèdit a Catalunya, Can Gardell, i el cineasta i productor Ventura Durall amb El somriure amagat, amb el qual va participar al festival de Sundance el 2012.


EL DIA MÉS CURT – 18 desembre 2021 https://.eldiamescurt.cat #eldiaméscurt
● Programació:
○ Bloc 1: El adiós, de Clara Roquet, i Forastera, de Lucía Aleñar Iglesias.
○ Bloc 2: Rumbo a peor, d’Àlex Brendemühl, i Solució per a la tristesa, de Tuixén
Benet i Marc Martínez Jordán.
○ Bloc 3: El somriure amagat, de Ventura Durall, i Can Gardell, de Florencia
Aliberti i Sílvia Subirós.
Dissabte 18 de desembre, Auditori CCCB, 22:00h: “Perles”
Hem intentat fer una sessió de comèdia i ens ha sortit regular. Un pèl apocalíptica. Què hi
farem?
El programa Perles portarà obres de noms molt consolidats del cinema independent estatal. Com l’animador i dibuixant Alberto Vázquez amb Decorado; el col·lectiu Canódromo Abandonado (Lorena Iglesias, Julián Génisson i Aaron Rux) juntament amb Velasco Broca amb Dioses autonómicos; o Misterio de Chema García Ibarra, un tòtem internacional del curtmetratge, coincidint també amb l’estrena del seu primer llarg, Espiritu Sagrado. També noms internacionals com Zia Anger, que critica el cinema independent nord-americà amb My Last Film; i Nicolás Prividera, docent, escriptor, crític i cineasta argentí amb la molt irònica, també en clau de metacine, Yo maté a Antoine Doinel. Tancarem la sessió amb ¿Qué sabemos del asesino? de Marc Ferrer, que acaba d’estrenar als cinemes el llargmetratge


¡Corten!.
● Programació: My Last Film, de Zia Anger. Yo Maté a Antoine Doinel, de Nicolás
Prividera. Misterio, de Chema García Ibarra. Decorado, d’Alberto Vázquez. Dioses
autonómicos (Cap. I, II, V), de Velasco Broca y Canódromo Abandonado. ¿Qué
sabemos del asesino?, de Marc Ferre