Cada vespre, entre el 18 i el 30 de desembre, a la plaça de Catalunya de Barcelona -dins els actes del ‘Festival de Nadal‘ es presenta Tants Nadals, un event multimedia que podria definir-se com una reinvenció de la “felicitació de nadal”: “Tants Nadals” proposa un recorregut per les Barcelones del passat a traves de les imatges nadalenques “entranyables” a partir de material d’arxius audiovisuals -acompanyat d’una música en directe oportuna i ben trobada-. Com expliquen els propis organitzadors es tracta “de submergir l’espectador en un túnel del temps de trenta minuts de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989”.

El treball “Tants nadals” és una creació de la cineasta Núria G. Lorang que ha sabut “bucejar” als arxius per trobar unes imatges ben articulades que conformen una narrativa que transcendeix els tòpics nadalencs. Ajuden i molt, a crear l’atmòsfera adient, el treball complementari de la formació musical Seward, amplificada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. 

Aquest event, es repetirà cada dia a les 20 h. fins a final d’any a la plaça de Catalunya, epicentre del “festival de nadal” on durant tretze dies s’hi podrà trobar un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries (matins, tardes i vespres) i per a tota mena de públic: propostes familiars, música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació. L’espai de plaça Catalunya és un projecte de l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma que acollirà més de 20 projectes culturals de diverses disciplines artístiques. Al final seràn més de 100 sessions i activitats, 120 artistes a l’escenari etc.. Aquests events organitzats per la Tinència d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona que presideix Jaume Collboni compten amb la implicació d’entitats públiques, associatives, cooperatives i privades de la ciutat.

Podriem dir que “Tants Nadals” és una fòrmula original que ha trobat l’Ajuntament per a “reinventar” la felicitació de Nadal… I si d’una felicitació es tracta, lògicament ens hi summem per a desitjar-vos el millor en les dates que ja tenim a sobre…