Del 13 al 18 de setembre tindrà lloc a Barcelona la primera edició del Festival Internacional de Cinema Independent L’HIFF, en el que es projectaran pel·lícules de diversos països del món a fí de donar visibilitat al talent de cineastes internacionals que fan cinema amb pocs recursos, demostrant que no fa falta un gran pressupost per a aconseguir grans pel·lícules.
–>La inauguració del festival serà el dilluns 13 de setembre de 2021 i inclourà desfilada per catifa vermella, photocall, un espectacle especial de dansa, i la presentació dels Premis Honorífics L’HIFF 2021 per a artistes i directors del nostre entorn de cinema.
Tant la gala inaugural com les projeccions de les pel·lícules (del dimarts 14 fins al dissabte 18 de setembre), seran a la SALA APOLO de Barcelona. La Gala de Clausura tindrà lloc el dissabte 18 de setembre amb sopar i festa final en l’Estació de França de Barcelona. Allí es farà lliurament dels premis a les pel·lícules guanyadores, a la qual assistiran personalitats reconegudes del món del cinema, la cultura, la política i empresarial.
–>Per a aquest festival han estat pre- seleccionats 375 films, entre llargmetratges i curtmetratges (el 60%) en diversos idiomes, procedents del nostre país, dels EUA i d’Europa, s’exhibiran per primera vegada les pel·lícules finalistes (en VO amb subtítols en castellà). El públic podrà veure tant produccions de baix pressupost com unes altres que han costat fins a 20 milions d’euros. les pel·lícules s’agrupen en tres categories: General (acció); LGTBI; Terror i Drama. Entre elles mencionen les següents:
La Cinta de Alex. Espanya /Índia /USA. 2020. Dirigida per Irene Zoe Albereda. Amb Aitana Sánchez Gijón
*Kiss Th Ground. USA-2020- Dirigida per Josh Tickell & Rebecca Tickell, amb Woody Harrelson
*The Fixer. USA 2020; Dirigida per Michael Schilf: Amb Danny Trejo
*The Big Ugly. USA. 2020 Dirigida per Scott Wiper. amb Ron Periman

 • Roe V Wade USA. Dirigida per Nick Loeb & Cathy Allyn. Amb Jon Voigt.
  Per al director i promotor del festival, Darwin Reina, un dels objectius és : “promoure els nous valors del cinema en el mercat internacional i convertir-lo en un festival de prestigi, avantsala dels festivals més importants i com a referent en el descobriment de directors i artistes novells”. Després de realitzar uns 20 curtmetratges amb joves cineastes i artistes de L’Hospitalet de Llobregat, i comprovar el que costa començar, Darwin Reina sap el que ajuda moure’s pel món del cinema i diferents festivals i rebre premis internacionals.
  –>L’HIFF es porta organitzant amb un ampli equip interdisciplinari, des de fa ja dos anys, però la pandèmia va impedir que es pogués fer realitat l’any passat. Darwin Reina, director nascut a Colòmbia, que ha viscut entre Barcelona, els Estats Units i actualment a Suècia, encara comptant amb el suport necessari per a organitzar aquest Festival a Estocolm, ha apostat per
  llançar la primera edició a Barcelona. El Festival comptarà a més amb la presència d’artistes, directors i personalitats internacionals relacionades amb el món del cinema, teatre i televisió, que s’anunciaran oportunament.
  –>A més de les projeccions, durant la setmana del Festival se celebraran diferents còctels parties perquè els cineastes d’aquí es relacionin entre ells, i coneguin a les celebritats que ens visitaran, com, per exemple: Luís Guzman, Jeza Belle (artista LGTB molt
  conegut en USA), Hasse Brontén (actor i còmic suec). Les gales d’inauguració i clausura s’amenitzaran amb diversos espectacles de dansa.