La 29a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona surt de nou a les places! amb el projecte CINEMA FORA DE LLOC

D.O Catalunya col·labora amb aquest programa que es durà a terme del 29 de juny al 29 de juliol (entrada gratuïta). Seran un total de 5 sessions a l’aire lliure a diferents places de diferents ciutats.

29 de juny |Plaça Mestres Casals i Martorell |21:45h

Festa Major de Sant Pere

Programa de curtmetratgesMemòries, representacions i esborrats

Una revuelta sin imágenes (Una revolta sense imatges)

Pilar Monsell . Espanya | 2020 | 14 min

Un dels aixecaments més desconeguts de la nostra història, “El motí del pa”, va ser liderat per dones a la ciutat de Còrdova durant el mes de maig de 1652. No coneixem les cares ni els noms d’aquelles dones.

Tràiler

Memorias, norias y fábricas de lejía

María Zafra Cortés. Espanya | 2010 | 17 min

Un assaig sobre la migració, la memòria i la inaccessibilitat a l’auto representació.

Tràiler

CC13

Daniela Ortiz, Xose Quiroga. Espanya | 2013 | 20 min

Un reportatge que ens interroga sobre què vol dir alliberar-se, i quin tipus d’alliberament busquem a nivell personal i col·lectiu, què en farem de la pròpia història, i sobretot què en farem dels opressors i assassins “propis”.

Tràiler

8 de juliol | Plaça Sant Pere | 21:45h

El Perro Que No Calla

Ana Katz. Argentina | 2020 | 73 min

Sebastián, un noi en la trentena corrent, dedicat al seu gos lleial, malviu d’ una successió de treballs temporals. Mentre dona tombs per l’edat adulta i s’enganxa a l’amor cada vegada que pot, el món es veu sacsejat per una catàstrofe sobtada que trontolla el seu ja de per si precari equilibri.

Tràiler

13 de juliol | Plaça de la Virreina | 21:45h

Terror Nullius

Soda Jerk. Australia | 2018 | 54:00 min

En part sàtira política, eco-horror i road movie, Terror Nullius és una faula de venjança política construïda enterament a partir de mostres piratejades del canó de cinema australià. La història revisionista de Soda Jerk, que uneix un impuls documental amb molt desordre especulatiu, obre un espai narratiu queer on les ficcions cinematogràfiques i els fets històrics s’impregnen entre si de noves formes.

Tràiler

21 de juliol | Pati districte Nou Barris | 21:45h 

Cortos en femenino

Panteras (Panteres)Érika Sánchez. Espanya | 2020 | 23 min

Joana i Nina, dues noies de 13 anys, viuen a Barcelona atrapades en les contradiccions de la pubertat femenina al primer món. Les dues són dones del seu temps i condició: xarxes socials, immediatesa i excessos. Avui, Joana ha decidit idear un joc en el qual involucrarà a la seva amiga Nina. Un dia decisiu en la pubertat que provocarà que alguna cosa en cada una d’elles canviï per sempre.

#PrecarityStory  Isabel Seguí i Lorena Cervera. Espanya | 2020 | 25 min

Filmat durant les vagues de personal universitari del Regne Unit entre 2018 i 2020, aquest documental exposa la realitat poc coneguda de la precarietat acadèmica i contribueix al debat públic en curs sobre els efectes de les polítiques neoliberals -i ara també el Covid-19- a la educació superior britànica.

¿Dónde estabas tú?  María Trénor. Espanya | 2020 | 25 min

Reflexió davant d’aquesta realitat transversal i universal que és la violència contra les dones. Violències quotidianes, subtils o brutals, totes terribles i intolerables. Vivències comptades en diferents idiomes i des de diferents països. Una pel·lícula que harmonitza el rigor del testimoni real amb l’evocació i la força visual de l’animació.

Nunca te dejé sola  Mireia Noguera. Espanya | 2019 | 18 min

Claudia, una adolescent que sempre ha sentit un estrany rebuig per la seva mare, l’acompanya a netejar una antiga casa familiar on solien estiuejar. Un cop allà, Claudia es troba amb els fantasmes del seu passat i es veu obligada a enfrontar-se a la veritat de la que porta escapant tota la vida.

Quebrantos  María Elorza i Koldo Almandoz. Espanya | 2019 | 8 min

– Tu l’estimaves,  oi? – Sí. Crec que vaig deixar-lo d’estimar fa poc. (Interferències. Silencis. Fissures. Dues dones parlant. Una ràdio-grafia).

29 de juliol | Plaça Salvador Seguí | 21:45h

Dibujos contra las balas

Alicia Calderón. Mèxic | 2019 | 90 min

Veïnes de Ciudad Juárez organitzen refugis infantils en algunes de les colònies més violentades de país. Diana, Joseph Bryan i Gael busquen aquí la llibertat que van perdre en els carrers i tracten de curar les ferides que la violència de el crim organitzat els ha deixat. Un retrat amorós sobre la recerca de pau a Mèxic.

Tràiler

Més informació aquí