El festival FILMETS comença a potenciar, al costat de la seva tradicional focalització en els curts, la vessant professional on s’ha tingut la sessió de treball ‘Coproduccions Catalunya-L’Apúlia (Itàlia). Oportunitats de negoci’

Aquesta activitat ha estat organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya, el clúster italià Distretto Produttivo Puglia Creativa i l’Apulia i ha servit per presentar el fons italià per a coproduccions del qual disposa la regió italiana, i on es busca que hi participin les productores de Catalunya. Es trata del Apúlia Film Found (2018-2020), dotat amb 10 milions d’euros…

En la sessió de FILMETS els productors catalans presents han escoltat amb atenció la proposta arribada d’Itaia que es pot entendre com una bona oportunitat per a coproduccions amb empreses d’aqui. La idea és impulsar projectes audiovisuals conjunts i fomentar acords reforçant la cooperació entre les productores italianes de la regió de l’Apúlia i les productores catalanes

Concretament, Roberto Corciulo, de l’Apulia Film Comission, ha explicat que “la presentació del programa de fons europeu per a les coproduccions a FILMETS ha estat una ocasió fantàstica per mostrar a fora d’Itàlia la feina que fem allà”. “Per la nostra regió, donar a conèixer a les productores catalanes, que són les més potents d’Espanya, la nostra capacitat productiva i les oportunitats que tenim de treballar junts ha estat molt important. I, sincerament, ha anat molt bé”, ha afegit.

Per la seva banda Miquel Rutllan, president del Clúster Audiovisual de Catalunya, ha explicat que “tenint en compte que els Clústers justament el que busquen és ajudar a les empreses a ser més competitives, aquesta jornada de FILMETS ha estat molt positiva pel fet que empreses catalanes han intercanviat projectes audiovisuals amb empreses italianes. Per a nosaltres això és fonamental”.

Per la seva banda, el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, que ha tancat l’acte ha explicat que “amb aquesta trobada, FILMETS fa un pas important perquè demostrem que el festival no és només una plataforma per a divulgar curtmetratges, sinó que també és un punt de trobada de la indústria”.

En el balanç de l’event val a dir que hi havia 7 productores d’Apúlia i unes 50 productes catalanes. El conseller delegat de Badalona Comunicació ha acabat dient que “aquest event ens posiciona molt bé com a principal punt de trobada de la indústria del curtmetratge i de l’audiovisual en general”

.