Per què volen els avions? produït per TV3 i La Kaseta Ideas Factory, resp el Premi Especial en els XXVI Premis Zapping. La productora osonenca celebra el reconeixement del projecte, el programa presentat per l’Eloi Collell, el primer presentador de Televisió de Catalunya amb Síndrome de Down.

La primera temporada de Per què volen els avions? i l’especial sobre Covid-19 Per què NO volen els avions? van aconseguir la confiança de més d’1.500.000 persones que van seguir les inquietuds de l’Eloi capítol rere capítol. Un format consolidat al prime-time de TV3 i que és únic a la televisió catalana. Els Premis Zapping d’enguany se celebren dimarts 22 de juny, a les 20.30 hores, a l’auditori de CaixaForum.

Premis Zapping

L’Eloi creu que és important el reconeixement de Per què volen els avions? als XXVI Premis Zapping perquè aquesta petita victòria obrirà moltes portes. Ell està content de tenir l’oportunitat de mostrar al món que les persones amb Síndrome de Down o amb qualsevol altra diversitat funcional tenen dret a ser visibles i a ocupar tots els càrrecs que desitgin. 

Per què volen els avions?

L’Eloi es fa preguntes que molta gent acostuma a donar per sabudes. Així doncs, Per què volen els avions? és un programa que intenta buscar respostes d’una manera divertida amb entrevistes rodades en escenaris singulars i, a vegades, fins i tot es posa en la pell dels protagonistes sortint del seu espai de confort i acompanyant-los en les seves rutines més diverses.

Eloi Collell

L’Eloi és un inquiet i apassionat de la vida. És nedador professional, casteller amb els Sagals d’Osona, estudia a la universitat i li agrada sortir a sopar amb els amics i amigues, anar al cinema, a un concert o al teatre. Ara, també és presentador de televisió i demostra que les persones amb diversitat funcional poden superar qualsevol mena de repte.