La directora Judith Colell serà la nova presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. Colell, amb un mandat de quatre anys, relleva en el càrrec a la productora Isona Passola, al capdavant de l’entitat des del 2013, en unes eleccions han comptat amb una participació del 56% dels acadèmics, una mobilització sense precedents a l’entitat.
La nova Junta de l’Acadèmia del Cinema Català queda constituida per : Judith Colell Pallarès (direcció) – PresidentaSergi Moreno Castillo (producció) – VicepresidentCarla Simón Pipó (direcció/guió) – SecretàriaCarlos Rodríguez Ríos (distribució/festival) – TresorerAlba Cros Pellisé (direcció/muntatge/fotografia) – VocalMaria Molins Raich (interpretació) – VocalAna Pfaff Puigmartí (muntatge) – VocalSílvia Quer Sabaté (direcció) – VocalEduard Sola Guerrero (guió) – VocalDavid Verdaguer Ruiz (interpretació) – Vocal
Personalitat de Judith Colell

Judith Colell Pallarès, directora, guionista i docent, és responsable de nou llargmetratges, entre ells Elisa K, Dones 53 dies d’hivern. Ha obtingut el Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya. Ha estat nominada als premis Gaudí i Goya en diverses ocasions, és directora del grau en Comunicació Audiovisual a Blanquerna Universitat Ramon Llull i co-fundadora de CIMA. El 2011 fou elegida vicepresidenta de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España i ha format part de la Junta directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes des del 2017. La seva darrera pel·lícula és 15 horas, reconeguda amb el Premi Signis al darrer Festival de Málaga.